Lagbanner

Olkowski förlänger kontraktet

1. FC Köln har kommit överens med den polske högerbacken Pawel Olkowski om att förlänga avtalet. Det nya kontraktet gäller till och med sommaren 2019.

Pawel Olkowski värvades gratis till 1. FC Köln i somras från Gornik Zabrze och har imponerat så pass mycket att han redan nu har erbjudits och undertecknat ett nytt kontrakt med klubben. Hans tidigare avtal gällde till 2017 och det har nu förlängts till sommaren 2019.

- Efter en kort anpassningsperiod har Pawel utvecklats till en självklar del av vårt lag och han har motsvarat förväntningarna som vi har haft på honom. Med sin snabbhet och styrka i närkampsspelet är Pawel en viktig del av vårt spel. Vi tror att han har stora möjligheter att utvecklas ytterligare och är väldigt glada över att han redan har velat förlänga med 1. FC Köln, sade Kölns sportchef Jörg Schmadtke i samband med förlängningen av kontraktet.

Den polske högerbacken, som även har spelat längre fram i banan, har hunnit med 28 tävlingsmatcher i Köln-tröjan.

- Flytten till Köln var ett väldigt bra beslut för mig. Jag vill tacka klubben och tränarstaben för förtroendet. Jag mår väldigt bra här och vill vara en del av att etablera 1. FC Köln i Bundesliga under de närmaste åren, sade Olkowski själv efter att kontraktet var påskrivet.

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2015-03-24 10:52:14
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln