Seger i säsongens första träningsmatch

FC Köln befinner sig på träningsläger i bayerska Bad Gögging. Där blev det idag seger mot VfB Eichstätt med 5-2 i nye tränaren Markus Anfangs debut.

FC Köln ställde upp med vad som beskrevs som en 4-2-3-1-uppställning med Timo Horn i mål, Matthias Bader, Lasse Sobiech, Rafael Czichos och Jannes Horn i backlinjen, Marco Höger och Niklas Hauptmann på det defensiva innermittfältet och Simon Zoller, Louis Schaub, Christian Clemens bakom den ensamma anfallaren Jhon Cordoba. Saknades gjorde Jonas Hector (semester), Milos Jojic (lårproblem) och Vincent Koziello (familjeskäl).

Marco Höger landade illa efter en nickduell i matchminut två där han slog huvudet i marken på ett olyckligt sätt, och tvingades sedermera utgå tre minuter senare, ersatt av Matthias Lehmann. Efter en hörna i matchminut 22 kunde Louis Schaub göra sitt första mål, detta efter att Eichstätt inte lyckats rensa undan bollen. Två ytterligare mål föll i den första halvleken. 1-1 kom i matchminut 39, och i matchminut 45 gjorde Simon Zoller 2-1 efter förarbete på vänsterkanten av Christian Clemens.

Samtliga spelare utom Matthias Lehman byttes ut i paus. Startelvan när andra halvlek startade var Kessler i mål, Schmitz, Sörensen, Meré, och Handwerker i backlinjen, Nartey och Lehmann på det defensiva innermittfältet. Ny ensam anfallare var Simon Terodde som hade trion Risse, Özcan och Guirassy bakom sig.

I minut 52 kunde Salih Özcan nicka in 3-1, detta efter att Marcel Risse skjutit en frispark i muren och därefter lyft in bollen i straffområdet. Eichstätt reducerade sedan till 3-2 i den 63:e minuten.I slutet av matchen kunde Köln utöka till både 4-2 och 5-2. I den 87:e minuten slog Simon Terodde in en straff efter att Salih Özcan blivit fälld i straffområdet, och i den 89:e gjorde Chris Führich matchens snyggaste mål då han från höger i straffområdet sköt ett stenhårt skott i det bortre krysset.

Skönt med seger i säsongens första match, och jag tror att det mest positiva med en 5-2-seger mot ett lag från regionalligan är nog att fem offensiva spelare fick göra mål. Extra skönt för Schaub, kanske. De verkliga testen kommer dock senare i juli där matcher mot Watford och Werder Bremen väntar.