Lagbanner
Seger mot Hoffenheim och koll på säsongsavslutningen
Pawel Olkowski missar resten av säsongen.

Seger mot Hoffenheim och koll på säsongsavslutningen

Det är en tuff säsongsavslutning som väntar 1. FC Köln. De tre poängen mot Hoffenheim i söndags kan visa sig vara väldigt viktiga, men det kommer krävas mer om laget från domstaden ska stanna kvar i Bundesliga en säsong till.

Sex poäng upp till kvalplats till Europa League och sex poäng ner till negativ kvalplats. Det är jämnt i Bundesliga-tabellen, inte minst visas det när man kollar på hur situationen ser ut för 1. FC Köln. 3-2-segern mot Hoffenheim i söndags går inte att överskatta, där Kölns mål gjordes av Matthias Lehmann, Anthony Ujah och Jonas Hector.
 
Nu återstår det sex omgångar av säsongen och det är ett ganska tufft spelschema som "die Geißböcke" står inför. Bland annat väntar möten med topplagen Bayer Leverkusen, Schalke 04 och VfL Wolfsburg. Redan på lördag eftermiddag ställs Köln mot Hertha BSC, det blir ett möte där lagen står på samma poäng när matchen börjar. Tre poäng där låter som ett måste för FC om det ska bli ett år till i finrummet.

I säsongsavslutningen kommer FC Köln att få klara sig utan Pawel Olkowski som har haft en mycket fin första säsong i domstaden. Det var i matchen mot Hoffenheim som han bröt foten och den skadan håller honom nu borta från spel en längre period och han missar resten av säsongen. Det troliga är att Miso Brecko kliver in på högerbackspositionen i säsongens sista matcher.

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2015-04-14 22:59:05
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln