2018-08-25 13:00

1. FC Köln - Erzgebirge Aue
3 - 1

Simon Terodde – Aue: 3-1 (+ cuplottning)
(Samma bild som senast då Simon Terodde på de två senaste matcherna stått för sju mål)

Kölns tredje match för säsongen varav den andra på hemmaplan slutade till slut med en 3-1-seger mot Erzgebirge Aue efter att Simon Terodde gjort samtliga mål. Spelet var inte perfekt men tre poäng bärgades ändå.

Efter fina insatser i cupen mot BFC Dynamo fick Vincent Koziello och Simon Terodde chansen från start hemma mot Erzgebirge Aue i lördags. Den senare visade definitivt att de fyra målen mot BFC inte var en slump, och följde upp med att göra tre mål och bli solklar matchvinnare mot Aue.

Kölns elva i sin helhet:
T. Horn – Risse (90. Özcan), Meré, Czichos, J. Horn – Hector – Clemens (75. Höger), Schaub, Koziello (55. Guirassy), Drexler – Terodde

Den första halvleken hade stora likheter med tidigare matcher. En del slarv, en forward som till stora delar är isolerad på topp och fyra offensiva spelare bakom sig som inte riktigt kommer till sin rätt. En stor skillnad är dock den tyngd som Terodde tillför när det är han som tar plats längst fram. Han är stark i luftspelet och närkamperna, och står ofta för ett förtjänstfullt arbete även i defensiven.

Efter några halvchanser skulle 1-0-målet komma i den 26:e minuten efter en fast situation. Jannes Horn slog ett inlägg från vänster som Simon Terodde kom högst på. Att få den typen av mål relativt ”enkelt” kändes i det läget viktigt med tanke på att spelet ännu inte lossnat. Där och då kunde man (undertecknad åtminstone) tro att detta skulle kunna bli en walk in the park när väl 1-0 kommit. Så var dock inte fallet. Tre minuter senare fick en Aue-spelare avancera från egen planhalva, spela bollen i sidled till sin lagkompis som sedan stod för ett riktigt drömmål med ett skott från distans. Markus Anfang var inte jättenöjd med försvarsspelet.
Resultatet var vid det laget på intet sätt orättvist och stod sig också halvleken ut.

När tränare Anfang i matchminut 55 valde att plocka av Vincent Koziello och sätta in Seihou Guirassy markerades han tydligt att han inte var nöjd med matchbilden och att han gick för seger (helt rätt naturligtvis). Köln lyckades öka trycket, och i matchminut 69 kunde herr Terodde utöka till 2-1, återigen på nick. Jannes Horn överlappade på vänsterkanten och fick bollen av Dominick Drexler. Horn slog ett inlägg till den högra delen av straffområdet där Christian Clemens dök upp, mötte inlägget på volley och lyfte över bollen tillbaka till andra sidan om målvakten där Terodde dök upp och från nära håll kunde nicka in bollen.

Köln fick sedan ett mål bortdömt. Jonas Hector lyckades hinna före målvakten på en hörnretur och slog in bollen i mål, men domaren gav Aue en tveksam frispark vilket renderade i stora protester från de rödvita.

I den 89:e minuten fick sedan Simon Terodde visa att han även kan göra mål med fötterna. Marcel Risse drev upp bollen längs högerkanten på en kontring och frispelade Terodde som kunde rulla in bollen i mål.

Segern innebär att Köln och Union Berlin toppar tabellen på sju poäng vardera och samma målskillnad. Nästa match spelas på söndag borta mot St. Pauli i Hamburg. St. Pauli har samlat ihop sex poäng på sina tre matcher.