St. Pauli - 1. FC Köln
3 - 5

Spitzenreiter efter målrik match i Hamburg
Tränare Anfang kan glädja sig åt ett fall framåt prestationsmässigt. Louis Schaub får glädja sig åt en fin insats och att han kom med i Österrikes landslagstrupp som ska möta Sverige.

FC Köln vann under söndagen borta mot St. Pauli med 5-3 i en fartfylld match med kraftiga inslag av Hawaii-fotboll, och gick därmed upp i ensam serieledning.

Köln gjorde två ändringar i startelvan från segern hemma mot Erzgebirge Aue. Förre St.Pauli-spelaren Lasse Sobiech ersatte Jorge Meré i mittförsvaret och Vincent Koziello fick ge plats åt Sehrou Guirassy på mittfältet.

Startelvan, inkluderat byten:
T. Horn - Risse (55’ Höger), Sobiech, Czichos, J. Horn - Hector - Clemens (69’ Hauptmann), Schaub, Drexler, Guirassy (86’ Özcan) – Terodde

Köln var piggt de första minuterna och hade två bra målchanser genom Christian Clemens och Louis Schaub, men spelet jämnade snart ut sig. I den 13:e matchminuten gjorde St.Pauli 1-0 efter att Marcel Risse slagit en svag hemåtpassning vilket hanterades på ett förvirrat sätt av Sobiech och Czichos. Henk Veeman i hemmalaget fick tag i bollen och kunde placera in 1-0. Köln såg något ställda ut och St.Pauli kunde ta över matchen för en stund.

2-0 kom i matchminut 25 efter att Jeremy Dudziak nickat in bollen i mål efter inlägg från Christopher Buchtmann. Buchtmann borde dock ha blivit avvinkad för offside när han fick bollen på St.Paulis vänsterkant, vilket de rödvita försvararna påpekade förgäves.

Köln lyckades dock både reducera och kvittera innan halvleken var över. Först nickade (återige) pigge Christian Clemens in 2-1 efter dryga halvtimmen, på inlägg från Louis Schaub. Därefter kunde stekhete Simon Terodde kvittera till 2-2 efter ett flygande anfall där först Clemens hittat fram till Dominick Drexler som i sin tur serverade välplacerade Terodde som enkelt kunde rulla in bollen i mål. Målet kom i matchminut 45 och förändrade förutsättningarna radikalt inför andra halvlek.

Sju minuter in i andra halvlek kom Köln återigen i ett snabbt anfall med ett fint instick i straffområdet. Drexler fälldes av hemmaförsvarare men petade bollen fram mot Terodde som även han fälldes, dock av Robin Himmelmann i hemmamålet. Straffen tog Terodde hand om själv och satte bollen säkert efter att Himmelmann gått åt fel håll.
Fyra minuter senare skulle Köln dryga ut ledningen till 4-2 på kontring. Louis Schaub serverade Dominick Drexler som gick förbi sin försvarare och sköt ett skott som målvakt Himmelmann kunde styra undan. Tyvärr för den ensamme Himmelmann styrdes bollen över till andra sidan målområdet till Schaub dök upp och spelade snett inåt bakåt till Guirassy som kunde lägga in bollen i öppet mål.
St.Pauli gav dock inte upp, och Christopher Buchtmann kunde reducera efter att ha skjutit ett skott som styrdes i en perfekt båge över Timo Horn efter att målvakts-Horns namne på vänsterbacken försökt täcka skottet.

Salih Özcan fick göra entré i matchminut 86, och tio minuter senare hade han avgjort matchen med ett klassmål på kontring.