”Kommer få oanade konsekvenser” – så är läget i Eintracht Frankfurt inför omstarten

”Kommer få oanade konsekvenser” – så är läget i Eintracht Frankfurt inför omstarten

Axel Falk delar med sig av sina tankar om statusen i Eintracht Frankfurt inför omstarten av Bundesliga samt vad han anser om att ligaspelet drar igång igen.

Så var dagen slutligen kommen. Från och med i eftermiddag är det åter dags för Bundesliga och förväntningarna är lika stora som frågetecknen många då ingen vet om det kommer gå att spela färdigt den nuvarande säsongen.
 
En som inte är helt positiv inställd till omstarten av ligaspelet är Axel Falk, vars favoritlag Eintracht Frankfurt i kväll drabbar samman med Borussia Mönchengladbach. Axel utvecklar sin syn på omstarten samt berättar hur han tror det kommer gå för ”Örnarna” under säsongens sluttamp.
 
Bundesliga är tillbaka från och med i dag, vad är din åsikt om det?
- Jag tror det är och var en oundviklighet, men en oundviklighet som kommer få oanade konsekvenser för två ganska onyanserade poler i Tyskland. Sprickan mellan fans och förbund är inte liten som den är och lär inte minskas av detta beslut. 
 
Hur är statusen i Eintracht Frankfurt inför omstarten?
- Ungefär lika kvasibedrövligt som innan corona. Några spelare har haft viruset, men just nu är de friska. Spelmässigt har vi ingen aning, men känns inte toppen med en alltför trubbig spetskompetens.
 
Match mot Mönchengladbach väntar härnäst, hur går tankarna inför mötet?
- Oerhört svår match. Borde faktiskt förlora, för det brukar vi göra där. Förutom när vi inte gör det. 
 
Vad tror du om avslutningen på säsongen för er del?
- Vi klarar oss kvar med marginal. Tror de flesta kommer glömma fotbollen som spelats denna säsong. I alla fall Eintrachts. 
 
Vad har du att säga till den som aldrig tidigare följt tysk fotboll?
- Vänta dig inga stordåd. Detta är inte den tyska fotbollen vi förälskade oss i, inte heller hyser den de moraliska eller värdemässiga grunder som gjorde oss pilska av den. Detta är en blott avskalad och nödvändig variant av någonting vackert. Men fotbollen lär vara charmerande, har jag hört.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-05-16 07:30:00
Author

Fler artiklar om Frankfurt