Red Bull Arena, 2021-09-11 18:30

RB Leipzig - Bayern München
1 - 4

Leipzig och den tyska fotbollen blottades - Kommer Bayern München att förbli överlägsna?

Leipzig och den tyska fotbollen blottades - Kommer Bayern München att förbli överlägsna?

En match som innehöll mycket. De bästa av Bundesligas sidor visades upp, samtidigt som avslöjandet till varför den tyska fotbollen inte ses av världens alla ögon uppbådades.

I vad som var en måstematch för Leipzigs titeljagande så fick vi nu svaret på om de kan vinna ligan, nej, antagligen inte. Tyvärr, men sanningen är att Bayern München är och förblir fortfarande överlägsna i Tyskland. Om det var i något möte som Bayern skulle få det svårt i år så var det just denna, Leipzig borta på ett (relativt) kokande Red Bull Arena.


Matchen i sig skulle bli underhållande, utan överdrift, kanske den mest underhållande för säsongen. Två lag som är ansiktet utåt för tysk fotboll och dess uppgång kamperade från start till mål och det kunde inte varit ett bättre skyltfönster. Det var omställningar på omställningar och klassaktioner efter klassaktioner. Efter en halvleks spel, trots 1-0 till Bayern på straff så var lagen oerhört svåra att åtskiljas. Men som så många gånger förr skulle Bayerns storhet och tyngd bara mosa ner Leipzigs självförtroende och glöd. De skulle dessutom återigen bevisa varför Bundesliga inte intresserar gemene man. Bayern München är helt enkelt för mäktiga, för bra och för historiskt stora för att ens vara nära att ha inhemska, riktiga konkurrenter. Okej, jag ska inte gå överstyr men den innerliga känslan går inte att undangömma, kommer något lag kunna bräcka dessa bjässar inom det närmsta decenniumet?


Det var nästan skrattretande att se återkomsten för både Nagelsmann och Upamecano, en tränare respektiv spelare som Bayern rent av handplockat från Leipzig. Därtill byttes Sabitzer in och hierarkin kunde inte bli tydligare. Utbuad, skoningslös och ett missat läge från Sabitzers sida, men det var ändå han som fick skratta sist denna afton. 4-1 på bortaplan mot Leipzig tyder inget annat än dominans och det var inte bara de rutinerade spelarna i Bayern som lekte med Leipzig idag. Jamal Musiala byttes in i slutet på första halvlek och var trots sina 18 år klart bäst på plan i andra halvlek. 

Leipzigs insats ska såklart revideras, oavsett Bayerns prestation. Jesse Marsch fick i första halvleken offensiven och presspelet att fungera, men kunde inte överlista sin överman Nagelsmann över 90 minuter. Det märks att ungdomsmisstagen fortfarande finns kvar i flertalet av Leipzigspelarna och de får inte ske i samma utsträckning när man möter Bayern som när man möter något annat lag i ligan. Matchens tre bästa i hemmalaget var inte helt solklara, hur som helst får insatsen i helhet summeras som godkänd.

 
+++ Mohamed Simakan: har snabbt vuxit in i mittbacksrollen och bör numera vara en av de första spelarna på pappret i Marschs laguttagningar. Hade kunnat blivit betydligt mer än fyra mål i baken om inte Simakan spelade idag.

++ Christopher Nkunku: gjorde en gedigen insats och försökte driva igång laget. Ung och lovande som många spelare i Leipzig. Skiljer sig i det faktumet att han gör jämnare insatser än dem övriga.

+ Laimers mål: var en av få saker, förutom det underhållande spelet, som Leipzigfansen kunde glädjas åt ikväll.

Alfred Kajlövalfredkajlov2021-09-11 22:08:00
Author

Fler artiklar om RB Leipzig