Etihad Stadium, 2021-09-15 21:00

Manchester C - RB Leipzig
6 - 3

Målrik tillställning där läget kan börja krisa för Leizpig
Nkunku var glödhet i dagens 6-3 -förlust och Didier Deschamps bör kanske ta sig en titt åt hans håll.

Målrik tillställning där läget kan börja krisa för Leizpig

Den här starten på säsongen är inte önskvärd på några sätt alls. Förväntningarna har möjligtvis varit lite för höga, men tre ligaförluster av fyra möjliga uppföljt av en 6-3 -förlust mot Manchester City idag har gjort att situationen börjar bli prekär.

Tvivlarna var många redan innan visslan blåstes på Etihad stadium. Efter en nästintill förödmjukande förlust mot Bayern München i helgen och behövde Jesse Marsch mannar hitta tillbaka till vinnarvägen. Men när startelvorna bådades upp, skulle frågetecknen bli allt flera. Både Dominik Szoboszlai och Mohamed Simakan bänkades, vilket med all förmodan varit dem två bäst presterande spelarna hittills i säsongsupptakten. Gissningsvis valde Marsch det säkrare valet att ta ut en aning mer rutinerad och erfaren startelva. Detta beslut skulle snabbt slå tillbaka. Klostermann, som tog Simakans plats, var en direkt orsak till först 1-0-målet där han var alldeles för svag i en nickduell mot Citys Nathan Aké, och sedan 3-1-målet där han skapade straffen som Mahrez kunde slå in.

På samma sätt som det går att ifrågasätta Marschs laguttagning går det att ifrågasätta domarens beslut att blåsa straff på den snöpliga bolltouchen med handen av Klostermann. Frånsett det, visste vi på förhand att Manchester City skulle vara några huvuden för stora för Leipzig och att ett gruppavancemang skulle bli tufft. För att möjliggöra ett slutspel måste spelet börja stämma, för materialet finns där. Blödningen från den tuffa säsongsstarten måste få ett stopp, annars kan skadan bli permanent och säsongen kan gå utför.

Marschs hjälps heller inte åt av Gulácsis svaga målvaktsspel och Angeliños naivitet när han fick syna det röda kortet mot sin forna klubb. Orutinen och misstagsbenägenheten är tydlig från många av spelarna idag. Att släppa in sex mål oavsett motstånd ska inte ske för ett lag som Leipzig. Guardiolas spelare såg inte ut att behöva anstränga sig något särskilt för att kunna stänka in dem 6 mål som gjordes. Presspelet och den defensiva strukturen var många gånger bedrövlig idag och stjärnspelare som Grealish, De Bruyne och Mahrez såg ut att stortrivas på planen.

Något positivt är att offensiven stundtals sprudlade. Angeliño och Mukiele fyllde flera gånger på i omställningarna och Forsberg och Olmo fick ibland bollen att hamna där de ville. Andre Silva fick inte den serveringen han önskade och ser fortsatt lite ovan ut i Marschs nia-roll. Däremot fanns det en Leipzigspelare på planen som kunde gå därifrån med hedern i behåll, Christopher Nkunku. Hattrickmålskytt och planens bästa spelare. Den här killen är redo för större uppdrag minst sagt. Att göra en sådan här insats, trots en svag laginsats, i en sådan här stormatch gör det svårt för den franska förbundskaptenen Didier Deschamps att inte ta ut Nkunku inför nästa landslagssamling.

+++ Christopher Nkunku: är så oerhört smart i båda spelriktningarna. Löper rätt och hittar hela tiden fria ytor i offensiv tredjedel. Dessutom hade han spetsen idag, tre-målshatten av för Nkunku.
++ Dani Olmo: visar att han besitter digniteten av dessa stormatcher, trots att han inte alltid fick det att stämma. Flera gånger där han försöker hota och göra det lilla extra.
+ Tyler Adams: var i brist på andra kandidater godkänd idag. Mötte ett världsklassmittfält, men vågade ändå göra avancerade och produktiva aktioner.
 

Alfred Kajlövalfredkajlov2021-09-15 23:58:53
Author

Fler artiklar om RB Leipzig