Volkswagen Arena, 2021-08-29 17:30

Wolfsburg - RB Leipzig
1 - 0

Marsch efter Wolfsburg: "Vi har jobb att göra"

Marsch efter Wolfsburg: "Vi har jobb att göra"

Efter förra helgens islossning var förväntningarna höga på Leipzig inför söndagens bortamatch mot Wolfsburg. Men efter ett svagt ingripande från målvakt Gulasci, och en trubbig offensiv får man vända hem med ytterligare en 0-1-förlust. Förluster som man inte har råd med om man vill utmana om någon ligatitel.

Nej, det ville sig inte den här gången heller på resande fot. Efter förra helgens fina prestation i hemmapremiären så var förhoppningarna stora om att nu haka på i toppen när Die Roten Bullen reste till Wolfsburg under söndagseftermiddagen. Ett Wolfsburg som toppade tabellen efter två spelade omgångar, ensamma på sex poäng. Så det var två självförtroende-boostade lag som klev ut på Volkswagen Arena. 

Någon sprudlande fotbollsunderhållning bjöds det dock inte på under de första 45 minuterna. Momentumet mellan lagen skiftade fram och tillbaka några gånger, men de heta målchanserna uteblev. Det skulle istället, precis som i premiären, bli ett nytt svagt individuellt ingripande som kom att bli matchavgörande. För i den 52:a matchminuten skulle målvakt Peter Gulasci bjuda hemmalagets Jerome Roussilon på ett i princip öppet mål, när han styr ut ett lågt inspel från höger rakt i gapet på Wolfsburgs franske högerback. 1-0 och uppförsbacke för gästerna. En uppförsbacke som man aldrig tar sig ur. Den sista halvtimmen från Leipzig är inte tillräckligt bra, i synnerhet inte om man vill utmana om en ligatitel. 

- Vi vinner inte tillräckligt med dueller i början. När vi väl börjar göra det 25 minuter in i matchen så är vi för ofarliga framåt. Vi har jobb att göra, säger huvudtränare Marsch efter matchen. 

Sannerligen har Jesse Marsch ett jobb att göra. Inte minst med tanke på vad som väntar i nästa omgång. På lördag gästar FC Bayern. Vi kan nog redan nu slå fast att Leipzig inte har råd med en förlust där om drömmen om en ligatitel ska leva vidare. Så vi instämmer nog med Marsch. Det finns jobb att göra. Redan under kommande arbetsvecka. 


+++ E. Forsberg: Det går inte att komma ifrån att Emil Forsberg är Leipzigs kanske viktigaste spelare just nu. Åtminstone offensivt. Väldigt mycket går genom Foppa i anfallsspelet, även om anfallsspelet i sig var krampaktigt idag. 

++ C. Nkuku: Den som kanske försökte mest under sista halvtimmen. Vinner många frisparkar i andra halvlek. 

+ Gvardiol: Andra raka starten för den ynge kroaten. Gör återigen en fullt godkänd insats på sin vänsterbacksposition. 

Andreas Larssonandreaslarsson97@outlook.com@LaArssons2021-08-29 21:31:00
Author

Fler artiklar om RB Leipzig