Mittback från PSG klar för Gladbach.
Lagbygget fortsätter för Mönchengladbach som idag gjorde klart med lovande mittbacken Mamadou Doucouré från PSG.

Mittback från PSG klar för Gladbach.

Truppbygget införkommande säsong fortsätter för Borussia Mönchengladbach då man idag kunde presentera nyförvärv nummer fyra, denna gång en ung lovande mittback från franska giganten PSG.

Mamadou Doucouré, där har ni Borussia Mönchengladbachs senaste nyförvärv. Ett namn som förmodligen väldigt få känner till då han ännu ej har hunnit göra debut i seniorsammanhang. Dock är det en otroligt lovande och högt ansedd talang som idag kritade på för de kommande fem säsongerna hos ”Die Fohlen”. PSG har velat göra hans ungdomskontrakt till ett seniorkontrakt men då Doucouré ville ha större chanser till seniorfotboll så valde han att lämna klubben, det ryktas om att klubbar som Arsenal också har försökt knyta upp sig 18 åringen som tillslut valde att gå till Mönchengladbach, mycket på grund av klubbens erkända sätt att ge ungdomar möjlighet att få speltid och utvecklas.

Mamadou har som sagt ännu inte gjort debut i seniorsammanhang men har en ganska imponerande meritlista vad gäller juniorspel där han både vunnit U17 EM med Frankrike samt spelat final i Youth League med PSG, han har dessutom gjort detta som lagkapten vilket tyder på bra ledaregenskaper. Mamadou har föräldrar som är från Senegal men är uppväxt i Paris och har spelat för PSG sedan 13års ålder då han gick till Franska giganten från den mindre Parisklubben Paris FC. Han liknas ofta med Mamadou Sakho i Liverpool vilket har att göra med spelarnas senegalesiska bakgrund samt det faktum att både gick till PSG från just Paris FC.

Sportchef Max Eberl hade följande att säga om övergången. ”Vi är överlyckliga att Mamadou har valt att komma till Borussia. Han är en enorm talang som hade flertalet stora klubbar efter sig. Den här övergången betyder att klubbens historia av att ta in unga och talangfulla spelare, ge dem en chans att ta sina karriärer till nästa nivå fortsätter”.

Mamadou kommer att spela i tröja nummer 29 och anländer till laget lite senare än övriga då han för tillfället håller på att återhämta sig från en skada som han ådrog sig i sista matchen för säsongen med PSGs U19.
Källor. Borussia.de

Richard Östlund2016-06-17 19:46:12
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach