Lagbanner

Äntligen är tävlingssäsongen igång

Under fredagens presskonferens inför den första tävlingsmatchen för säsongen 22/23 i den första omgången av DFB-pokal mot SV Oberachern tog huvudtränaren Daniel Farke och sportchefen Roland Virkus emot frågor från pressen.

Det första Daniel Farke fick svara på är hur skadeläget ser ut. Det har varit en intensiv försäsong med träningsläger, intensiva träningar och mycket matcher. Det har varit ett slitage på truppen. Tävlingssäsongen drar igång väldigt tidigt och det gäller att vara med från start. Flera har kommit tillbaka från skador. Patrick Herrman kom tillbaka till träningen i början i veckan och är redo inför matchen imorgon, detsamma gäller Alassane Plea. För Jordan Beyer kan det vara så att matchen kommer för tidigt, han testas sent. Manu Koné är delvis tillbaka, men är inte matchredo ännu. Yann Sommer har haft problem med låret under veckan, vilket gör att han också måste testas sent. Tobias Sippel andrekeeper har haft covid inom familjen och kan inte spela denna match. Det finns som sagt en del frågetecken inför matchen.

Det är Daniel Farkes första tävlingsmatch som Borussia-tränare; ”Jag se fram emot att komma igång”. Vi förblev obesegrade under försäsongen, så vi är väldigt motiverade att fortsätta med det i encupmatch. Vår koncentration och intensitet kommer naturligtvis vara högre i en tävlingsmatch”.

Vidare pratar han om att DFB-pokal är mycket värdefull och att vi kommer göra vårt bästa och vara så framgångsrika som möjligt. Han fortsätter att den här matchen inte bara är en förberedelse inför kommande matcher utan det här den första tävlingsmatchen för säsongen. Det är första matchen där resultatet gäller något och nu försöker vi inte testa saker längre utan det handlar om direkt leverans i spel och resultat.

Motståndet spelar i de lägre divisionerna, mycket handlar om att gå in med rätt inställning till matchen. Det får inte ske någon underskattning av motståndarna. Under lördagen har det skett flera skrällar. Med det färskt i minnet gäller det att ta matchen på fullt allvar.

Ko Itakura är ett nyförvärv inför denna säsong. Under förgående säsong var han utlånad till Schalke 04 från Manchester City. Han har skrivit ett kontrakt med BM till juni 2026. Vid flertalet gånger under försäsongen har han visat med sina kvalitéer att han kommer bli en tillgång i detta lag. Han är en kvalitativ fotbollsspelare som är följsam och flexibel. Han kan användas på olika positioner centralt i banan, bland annat som mittback men även som sexa. Det behövs byggas upp en trygghet framför allt defensivt.

Sportchef Roland Virkus fick svara på frågor kring kontraktsförlängningar. Han svarade väldigt kryptiskt och pratade svävande om att de bästa scenariot är att en spelare förlänger kontraktet innan det går ut. Men att man måste förhålla sig till spelaren och se vad han vill och vad klubben vill. När det väl har bestämts handlar det om att hitta bästa möjliga lösningen för klubben.

På söndagen börjar äntligen tävlingssäsongen. Vi hoppas att säsongen börjar på ett bra sätt och att det är starten på en intressant, rolig och framgångsrik säsong. Heja Borussia Mönchengladbach!

 

Dennis Ottossonottto_93@hotmail.com2022-07-30 22:32:07
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach