Lagbanner
Denis Zakaria klar för Mönchengladbach
Denis Zakaria är klar för Gladabch på ett kontrakt fram till 2022

Denis Zakaria klar för Mönchengladbach

Med Dahouds flytt till Dortmund har Mönchengladbach letat efter en potentiell ersättare till den unge spelfördelaren, Schweiz, landet där man tidigare fyndat blev såklart stället man först kollade på. I Young Boyes hittar man så ersättaren i en 20 årig Schweizisk landslagsman.

Denis Zakaria är Gladbachs senaste tillskott, den defensive mittfältaren är född och uppväxt i Schweiz och har rötter från Afrika. Han startade sin karriär i Geneve klubben Servette där han som ung spelare först spelade som anfallare eftersom han var så stor och stark och duktig på huvudet och lätt kunde vinna dueller i straffområdet, han blev senare försvarare men när han var i U21 laget så fick han flyttas upp till mittfältet där han huserat sedan dess.
 
Efter enbart sex matcher i A-laget i Servette så köptes han upp av den större klubben Young Boys under sommaren 2015 och blev direkt en nyckelspelare för dem. Efter enbart en säsong i Young Boys var han uttagen till Schweiz landslag och kom även med i deras EM trupp till 2016, dock utan att spela en minut. Han har till dags datum gjort tre landskamper, där konkurrerar han med förre Borussia kaptenen Granit Xhaka vilket inte är den lättaste att flytta på.
 
Zakaria var med och spelade i det Young Boys som förra säsongen fick kvala i Champions League emot Gladbach där Borussia var storleken större och tog sig in i turneringen.
 
Denis Zakaria hade följande att säga om flytten:
Det här känns som ett bra nästa steg i min karriär, jag känner att klubben tror starkt på mig. Jag vet att flytten upp till Bundesliga är ett stort steg men jag tror på mig själv och vill visa alla att jag klarar av att spela på den här nivån.
 
Max Eberl var nöjd när han visade upp Zakaria för pressen och sa bland annat:
Det är ingen hemlighet att vi har haft bra rekryteringar från Schweiz förut och det är inte heller någon hemlighet att de är duktiga på att ge unga spelare chansen. Vi har därmed följt Denis under ganska lång tid. Han är en spelare med fantastisk potential, han är stark fysiskt kvick och robust vilket gör honom lite olik Dahoud, något som vi tror kommer göra laget gott, vi behöver bli mer robusta på mittfältet.
 
Zakaria har kritat på ett kontrakt som sträcker sig till 2022, kostar €12 miljoner för klubben och han tar över Dahouds nummer 8.
 
Varmt välkommen Denis!

Richard Östlund2017-06-19 10:04:13
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach