Borussia-Park, 2021-08-13 20:30

Mönchengladbach - Bayern München
1 - 1

Det var en premiär att bygga vidare på

Under fredagen spelades det äntligen bundesliga fotboll igen. Det var dags för premiär för Borussia Mönchengladbach mot Bayern München och det inför en entusiastisk publik på Borussia-Park. Öppningsmatchen slutade 1-1, Alassane Pleas öppnande målskyttet och strax innan halvtid kvitterade Robert Lewandowski.

Det var en inspirerande matchinledning ifrån ”Die Fohlen”, mycket beroende på att stora och mäktiga Bayern München stod på den andra sidan, men även för att det nu fanns publik på matchen. 23000 tusen supportrar befann sig under gårdagskvällen på Borussia-Park. Det var säkerligen många som hade längtat efter att få följa sitt lag på plats igen. Jonas Hofman var en av spelarna som uppskattade att publiken var tillbaka, enligt Borussia Mönchengladbach hemsida.
- Jag fick gåshud. Det var fantastiskt att ha fansen tillbaka på stadion. Även på vägen till stadion var det bara fantastiskt att se människor runtomkring platsen. Stämningen var fantastisk. Trots att det "bara" fanns 23 000 fans gjorde de tillräckligt mycket ljud för en fullpackad BORUSSIA-PARK.

Under de första tio minuterna i matchen skapade Gladbach tre högklassiga målchanser och lyckades där göra första målet för säsongen.
Alassane Plea öppnade målprotokollet för Gladbach denna säsong efter en bollvinst på mittplan och en mycket fin kontring. Herrmann och Stindl kombinerade för att sedan hitta fransmannen, som lugnt sköt den förbi Neuer i det högra hörnet.
Matchen var mycket mer öppen efter det, med Bayern som långsamt tog mer och mer initiativ när halvleken fortlöpte. Yann Sommer hade konserverat formen från sommarens EM och stod för många fina räddningar, men blev till sist bestulen på sin nolla av Robert Lewandowski efter ett inspel från en hörnspark i den 42: e minuten.

Gästerna ökade trycket i andra halvlek och det krävdes flera räddningar i världsklass från Sommer för att neka Bayern ett ytterligare mål. Gladbach hittade åter sin rytm i spelet när Hütter i mitten av andra halvlek valde att byta in Marcus Thuram och Jonas Hofman. Man tog över tillställningen och hade bud på flera mål. Man kunde ha vunnit den om Marcus Thuram gjort mål när han hade öppet mål eller fått straff vid två tillfällen, men domaren valde att fria. Slutsignalen signalerade och matchen slutade 1-1 i säsongsinledningen. Yann Sommer var nöjd med prestationen och poängen.

- Det var ett tag sedan vi har kunnat njuta av en så fantastisk atmosfär här på BORUSSIA-PARK. Jag fick gåshud under avsparken. Det är så mycket roligare att dela med sig av känslorna i spelet med fansen. Vi började med mycket energi och fortsatte pressa dem högt och hårt. Det gjorde att vi välförtjänt kunde ta ledningen. Tyvärr, när spelet fortsatte blev vi mer defensiva. Bayern hade flera bra chanser, men det hade vi också i matchens slutskede. Sammantaget är jag nöjd med vår prestation och är glad att ta poängen.

Die Fohlen lyckades till en början vinna dueller på mittplan och därifrån blixtsnabbt ställa om. Det var något Bayern hade väldigt svårt med till en början. Backlinjen i Bayern såg väldigt osäker ut kombinerat med att lagdelarna inte satt ihop. Det finns mycket att bygga vidare på. Dags att ladda om med en bra träningsvecka för att nästa helg ta sig an Bayer Leverkusen på bortaplan.