Opel Arena, 2021-11-05 20:30

Mainz 05 - Mönchengladbach
1 - 1

En poäng med bitter eftersmak

Det var en match som Borussia Mönchengladbach inte alls kom upp i nivå av många olika anledningar. Matchen slutade oavgjort, 1-1. Florian Neuhaus gjorde mål i första halvlek och Mainz kvitterade i andra halvlek.

Under den första halvleken var det intensivt och många dueller med tacklingar som tyvärr gjorde att Nico Elvedi och Breel Embolo fick lämna planen. Senare under matchen såg man att Elvedi kom ut till avbytarbänken med kryckor. Det återstår att se hur allvarlig skadan är. Men enligt rapporter kommer han vara från spel i minst 3-4 veckor. För Gladbach blev halvleken väldigt osammanhängande med två tidiga byten med tanke på skadorna, men det skulle få mer inverkan på den andra halvleken.

I den 38:e minuten skulle Gladbach ta ledningen. Thuram som kommit in istället för den skadade Embolo höll emot bollen på offensiv planhalva, släppte tillbaka bollen Bensebaini som avlossade ett skott från 30 meter. Målvakten i Mainz släppte en olycklig retur rakt fram som en framrusande Neuhaus kunde raka in i målet. Det var ett ställningskrig och hårda dueller fram till halvtidspausen.

I andra halvlek var det Mainz som tog tag i taktpinnen. Man pressade tillbaka Gladbach stundtals. Under den andra halvleken hade Gladbach ingen plan hur man skulle lösa den pressen Mainz satte upp. Man hade tappat allt momentum och satt inte ihop som lag. Denis Zakaria fick flytta ner från mittfältet till backlinjen med tanke på alla skador. Det gjorde att man tappade momentum i mittfältsspelet. Florian Neuhaus som kom in från bänken hittade inte riktigt sin roll. Man ser höjden, men det var alldeles för slarvigt i passningsspelet. Detsamma gäller Marcus Thuram, han blandade många fina aktioner med en del slarv. Men han har varit skadade. Det är viktigt med kontiniutet, vilket inte Gladbach hade denna match. Inte helt ologiskt kvitterade Mainz i slutet av matchen. Ett vackert skott ifrån hörnet av straffområdet, otagbart för den annars mycket skicklige Yann Sommer.

Det är ett landslagsuppehåll som väntar. Näst match gästas vi av nykomlingen Greuther Fürth. En match som måste vinnas, om man vill klättra i tabellen och nå en Europaplats. Då finns det ingenting man kan skylla på. Det är bara tre poäng som gäller, allt annat borde ses som ett misslyckande.

MATCHFAKTA
Mainz: Zentner – Bell, Hack, Niakhaté – Widmer, Kohr (88’ Barreiro), Aaron, Lee (70’ Stach), Boetius – Onisiwo (88’ Ingvartsen), Burkardt (81’ Szalai)
Borussia: Sommer – Elvedi (28’ Neuhaus), Ginter, Bensebaini – Scally, Netz (78’ Herrmann) – Zakaria, Koné – Hofmann, Plea (78’ Stindl), Embolo (30’ Thuram) / Unused subs: Sippel, Bénes, Wolf, Müsel, Bennetts

Mål: 0-1 Neuhaus (38’), 1-1 Widmer (76’)

Publik:  25,000 (sold-out)

Gula kort: Lee, Bell, Boetius – Elvedi, Koné, Bensebaini

Domare: Robert Schröder (Hannover)