Lagbanner
Gladbach på väg att slå transferrekord igen?
Andreas Christensen ser ut att närma sig en permanent övergång till Mönchengladbach!

Gladbach på väg att slå transferrekord igen?

Borussia Mönchengladbach är väl inte direkt det laget som brukar strö pengar omkring sig när det handlar om spelarköp, denna sommar är dock annorlunda då man redan är uppe i omkring €30 miljoner. Nu verkar det som att de dessutom kommer slå sitt nuvarande transferrekord för andra gången denna sommar!

Ja Borussia är ju egentligen laget som köper ganska billigt och ungt för att sedan utveckla spelare och gå med vinst, man har sett det även denna sommar då man sålde Granit Xhaka för ungefär €45 miljoner allt som allt till Arsenal, en spelare som man köpt in för €8 miljoner. Nu har klubben dock bestämt att man med den övergången, Champions League spel och med ett bättre tv-avtal kan börja köpa spelare av högre kostnad. Vi har sett klubben ta in Jannick Vestergaard för ungefär €12 miljoner och sedan slog man transferrekord när man tog tillbaka Christoph Kramer för ungefär €15. Nu verkar man dessutom närma sig en affär med Chelsea för supertalangen Andreas Christensen då Gladbach skall vara beredda att betala mellan €18-20 miljoner för dansken! Christensen finns ju redan på plats hos ”Die Fohlen” då han äntrar andra året på ett tvåårigt låneavtal med klubben och efter första säsongen som blev total succé har man pratat öppet om att man vill köpa loss spelaren.

Chelsea har hittills varit stenhårda på att Christensen ej är till salu, det har pratats om att Chelsea ville ha tillbaka honom redan nu och det har till och med nämnts att Barcelona ville köpa loss honom. Nu börjar det dock ändra sig och sportchef Max Eberl har vart ute i media och sagt att man är hoppfulla och att han tror på en lösning. Anledningen skall vara att Chelseas nye tränare Antonio Conte idag redan har 7 försvarare och dessutom skall vara intresserad av att ta in några av sina favoriter från Serie A, Kostas Manolas i Roma och Stefan de Vrij i Lazio. Det i sin tur skickar ju Christensen ännu längre bak i kön för tillfället, dock så verkar det som att Chelsea vill ha med en återköpsklausul i avtalet som de skall kunna utnyttja inom 2-3 år.
Andreas Christensen stod förra säsongen för 31 matcher i Bundesliga, där han gjorde tre mål och sedan spelade han ytterligare fem matcher för klubben i Champions League. Hans marknadsvärde steg från ungefär €1.5 miljoner till €14 enligt transfermarkt vilket understryker hans remarkabla säsong.

Jag skulle bli otroligt nöjd med om klubben kunde knyta upp Christensen, om så Chelsea ska ha en återköpsklausul för att kunna släppa honom, må så vara, då gör väl klubben åtminstone en vinst på spelaren i slutändan. Vi är ju inte någon klubb som kommer hindra spelare från att gå till Europas största ändå. Att man dessutom har mycket pengar att handla för sedan Xhaka försäljningen gör ju såklart också att det rent ekonomiskt inte blir någon chansning.
 
Källa. Bild.de
 

Richard Östlund2016-07-29 07:37:51
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach