Lagbanner
2019-10-24 18:55

Roma - Mönchengladbach

Inför: AS Roma - Borussia Mönchengladbach
I Alassane Pleas frånvaro får Marcus Thuram dra ett allt tyngre lass för offensiven i Borussia. Kan han leda laget till tre välbehövliga poäng?

Inför: AS Roma - Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach har hittills inte imponerat i Europa League på samma sätt som man har gjort i ligan, nu reser man till Rom för ett tufft möte med gruppledare AS Roma och hoppas på tre poäng.

Inför gruppspelet skulle nog de flesta ha sagt att det här är klubbarna det kommer stå emellan när en gruppvinnare ska utses, hittills har dock inte den tyska klubben åtminstone imponerat då man enbart står på en poäng av fyra möjliga. AS Roma å sin tur står på fyra poäng tillsammans med överraskningslaget Wolfsberger.

AS Roma
Roma är för närvarande ett skadeskjutet lag och man kommer från två oavgjorda möte, i helgens match mot Sampdoria som slutade 0-0 fick man med sig ytterligare skador som stör uppladdningen för dagens match. Tunga spelare som Dzeko och Perotti har dragits med skador och kan tänkas finnas med i truppen till matchen, det återstår dock att se om de är tillräckligt hela för att spela. Utöver dessa saknas definitivt mittfältare Diawara, Ünder, Mkhitaryan, Cristante, Pellegrini och Zappacosta. Därmed kommer tränare Fonseca få rotera rejält mot Borussia.
 
Borussia Mönchengladbach
För Borussia känns mötet med Roma som en ”make it or break it” möjlighet, förlust i det här mötet samtidigt som Wolfsberger vinner mot Basaksehir och chanserna till avancemang känns minimala. Även Marco Rose dras med vissa skadeproblem inför mötet och man reste utan Matthias Ginter, Alassane Plea, Raffael Tobias Strobl och Ibrahima Traoré. Detta bör innebära att Lars Stindl, som gjorde comeback senast mot Dortmund har goda möjligheter till spel i mötet. Väljer Rose att slänga in Stindl från start dock eller ger man chansen till unge Benes? Marco Rose har inför matchen pratat om bristen på mål och chanser som man skapar, därför begär han att spelarna direkt från start sätter press på Roma och tar kommando i matchinledningen. Borussia kommer från en hedersam förlust i ligan där man föll i ”Borussen-derby” mot Dortmund med 0-1, Marco Reus var naturligtvis mannen som avgjorde för de gulsvarta. Ligaledningen dock, den är intakt för Roses manskap.
 
Potentiella startelvor
AS Roma: Lopéz; Santon, Fazio, Jesus, Spinazzola; Florenzi, Veretout, Pastore; Kluivert, Zaniolo, Perotti.
 
Borussia Mönchengladbach:  Sommer; Lainer, Jantschke, Elvedi, Bensebaini; Kramer, Zakaria, Neuhaus; Benes; Pléa, Thuram 
 
Matchinfo:
Spelplats: Stadio Olímpico, Rom
Speltid: 18:55
Domare: William Collum (SCO)
TV: Eurosport Player

Richard Östlund2019-10-24 17:08:59
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach