Lagbanner
BayArena, 2021-08-21 18:30

Bayer Leverkusen - Mönchengladbach

Inför Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach
Kommer Borussia Mönchengladbach få jubla denna gång?

Inför Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

Under lördagskvällen är det återigen dags för Gladbach att inta planen. Denna gång på bortaplan mot ett förväntat topplag. Det brukar även vara sevärda matcher lagen emellan.

Ingen av de senaste tretton matcherna mellan lagen har slutat oavgjort. Bayern Leverkusen har dessutom vunnit de senaste tre matcherna. Vi hoppas det kommer bjudas på en frejdig fotboll och det finns också stor risk att det blir en målrik match. Det brukar vara ett målsnitt på 3,35 mål per match mellan lagen. Senaste mållösa matchen mellan lagen var 2004.

Under föregående säsong var det ingen publik på läktaren, men det bjöds trots detta på en del fotbollsgodis. Jag har fortfarande Valentino Lazaro’s skorpion-spark färskt i minnet. Det var ett fantastiskt mål, som ni borde söka upp på youtube för det tåls att se målet flera gånger om.

Patrick Hermann, som gjorde sin 300: e Bundesliga match mot FC Bayern München senast, har gjort sex mål mot Bayer Leverkusen, mer än han har mot något annat lag i toppen. Vi hoppas att han även kan lyckas hitta nätet under lördagskvällen.

Adi Hütter på torsdagens presskonferens.
 ”Våra skadeproblem har lättat lite. Förutom Breel Embolo, Manu Koné och Mamadou Doucouré har jag i stort sett alla till mitt förfogande. Ramy Bensebaini har gjort ett fantastiskt intryck hittills och ser fin ut. Detsamma gäller Marcus Thuram och Jonas Hofmann, så vi har fler alternativ igen när det gäller matchdagstruppen”.

” Jag har den tur att jag har svåra beslut att fatta när det gäller startelvan. Joe Scally har spelat bra och nu har vi fått tillbaka Ramy Bensebaini också. Det är upp till mig om vi gör en liknande ändring eller byter spelsystem, men jag kommer inte att avslöja det innan matchen. Om vi ??kan hålla denna tävlingsnivå under hela säsongen kommer det dock att ha en positiv effekt på våra prestationer”.

”Vi var för passiva i delar mot Bayern. Vi hade lika många målchanser som dem, så jag var nöjd med prestationen och hoppas att vi kan fortsätta mot Leverkusen. Vi har arbetat med några taktiska element den här veckan. Killarna som hade ett längre sommaruppehåll har alla nått en viss nivå nu, så jag hoppas att det kommer att bli bättre på den avdelningen för varje vecka. Det är dock en lång process och det kommer att ta ett tag innan vi kan perfektionera alla aspekter”.

”Det är ännu en svår match, men också en avgörande match som kan definiera den väg vi tar den här säsongen. Bayer Leverkusen spelar en attraktiv fotboll, och de har förstärkt defensivt också.  Under lördagen kommer två bra fotbollslag gå mot varandra och båda kommer att se till att ta initiativ. Vi måste vara kompakta, taktiskt disciplinerade och modiga framåt, samt se till att sätta våra motståndare under press vid rätt tidpunkt”.

I premiären kunde vi skada Bayern på mittplan när vi var aggressiva, vann bollen och kunde kontra. Jag hoppas Die Fohlen lyckas göra det under denna match också. Att man går ut och vågar. Jag vill se en modighet i det egna spelet, ingen passivitet. Den som vågar mest kommer vinna denna batalj.  
 

Dennis Ottossonottto_93@hotmail.com2021-08-20 22:59:11
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach