Lagbanner
2020-05-23 15:30

Mönchengladbach - Bayer Leverkusen

Inför: Borussia - Bayer 04 Leverkusen
Får vi se ett målkalas under lördagen? Topplagen Mönchengladbach och Bayer 04 Leverkusen hade rejäl islossning förra helgen och ska nu fortsätta göra upp om en plats i nästa års Champions League.

Inför: Borussia - Bayer 04 Leverkusen

Under lördagseftermiddagen väntar helgens på förhand mest intressanta Bundesligamatch då tredjeplacerade Mönchengladbach tar emot femteplacerade Bayer 04 Leverkusen i vad som mycket väl kan bli en målrik holmgång.

Efter förra helgens återstart av Bundesliga så ska det nu börjas rulla boll även på Borussia Park igen. För oss som kommer se matchen på diverse plattformar kommer vi få se en stadion fylld av utklippta pappfigurer föreställande klubbens supportrar och spelare. Detta har gått och blivit en snackis i hela fotbolls-europa och visst måste man erkänna att det ser betydligt roligare ut än de tomma läktarna vi möttes av föregående helg?
 
Ser man till matchen så känns ”Die Fohlen” som något av knappa favoriter, man har haft ett väldigt bra facit mot just Bayer 04 på slutet, av de åtta senaste omgångarna har Mönchengladbach sex segrar. Samtidigt så är gästerna otroligt starka på just bortaplan den här säsongen då man har tagit segrar i 8 av 13 möjliga matcher. Vad gäller möjligheterna för klubbar att bevara sådan form nu efter ett uppehåll så känns det ju som att det inte längre ska ha så stor inverkan på lagen men man vet ju aldrig. Helgens möte är extra viktigt ur synpunkten att båda lagen slåss för att kvalificera sig för nästa säsongs Champions League spel.
 
Borussia kommer till mötet med ett otroligt tungt tapp i spelartruppen då Denis Zakaria är borta på grund av operation. Förra helgen stod Ramy Bensebaini och Marcus Thuram återigen ut som positiva spelare, båda dessa har dragits med lite skavanker under veckan men ska kunna spela om vi får tro tränare Marco Rose. Om motståndarna så nämnde Rose att han är imponerad över sättet de spelar fotboll på, att det finns stora likheter mellan de båda lagen framförallt i hur de agerar utan boll. Rose tryckte på att det kommer krävas en stor insats av laget om man ska få med sig något från det här mötet, nyckeln blir att hantera Leverkusens ”gegenpress”.
 
Borussia kommer från en imponerande seger borta mot Eintracht Frankfurt, 1-3 blev slutresultatet efter mål av Plea, Thuram och Bensebaini. I skadade Zakarias frånvaro klev Tobias Strobl in och stod för en imponerande insats och därmed kan nog den annars så skadedrabbade tysken räkna med att återigen kampera bredvid Neuhaus centralt på mittfältet. Vad gäller gästerna så kommer de från en 1-4 seger som man tog i Bremen mot stadens för tillfället hopplösa lag. Kai Havertz, supertalangen, stod för två nya mål och han blir ett rejält hot som försvaret och mittfältet måste stoppa. Kevin Volland saknas alltjämt för gästerna, även om han påbörjat vanlig träning igen så kommer helgens möte för tidigt för landslagsmannen.
 
Tippade startelvor
Borussia: Sommer, Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini; Neuhaus, Strobl; Embolo, Hoffmann, Thuram; Plea
Bayer 04: Hradecky; Weiser, Tapsoba, Bender, Sinkgraven; Aranguiz, Demirbay; Wirtz, Amiri, Diaby; Havertz
 
Speltid: 15:30
TV: Viaplay

Richard Östlund2020-05-23 11:43:34
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach