Lagbanner
2019-11-07 21:00

Mönchengladbach - Roma

Inför: Borussia Mönchengladbach - AS Roma
I senaste mötet mellan lagen tog Borussia en viktig poäng på Olympiastadion, ikväll behövs fler poäng när lagen drabbar samman igen på Borussia Park.

Inför: Borussia Mönchengladbach - AS Roma

Under torsdagskvällen väntar ytterligare en holmgång med AS Roma i Europa League. Senaste mötet renderade i ett sent kvitteringsmål för Borussia och det är två lag som sen det mötet har visat fin form i sina respektive ligor.

Inför matchen dras Borussia med vissa skadebekymmer, Breel Embolo kommer definitivt missa matchen samtidigt som det finns vissa frågetecken för Ramy Bensebaini, Alassane Plea, Nico Elvedi (muskelproblem) och Marcus Thuram (knäproblem) enligt tränare Rose. Att behöva kliva in i en så pass avgörande match om fortsatt Europa-spel utan de spelarna vore otroligt tung för ”Die Fohlen”. Undertecknad tror dock att Elvedi och Thuram kommer testas i startelvan om deras känningar inte skulle förvärras. Marcus Thuram har stått för en riktigt imponerande start i Tyskland och står för närvarande på sju mål och tre assist på 15 matcher, hans spetsegenskaper behövs en kväll som denna.
 
Borussia
Hemmalaget Borussia Mönchengladbach kommer från en imponerande bortaseger mot Bayer Leverkusen med 1-2. Oscar Wendt målade då för andra raka matchen i Bundesliga och svensken kommer naturligtvis vara given längs vänsterkanten även mot Roma. Marco Rose har under säsongen experimenterat en del med uppställningar, han har lyckats anpassa uppställning och spel väldigt bra utifrån de spelare som faktiskt är tillgängliga. Senast mot Leverkusen hade man en 3-5-2 uppställning där Jantschke spelade med Elvedi och Ginter i ett tremanna mittförsvar och Thuram spelade med Herrmann på topp. Innan mötet med Leverkusen så föll man i tyska cupen mot Dortmund med 2-1 efter att man slagit Eintracht Frankfurt med imponerande 4-2 hemma på Borussia Park i ligan.
 
För Borussia är det av yttersta vikt att man får med sig ett resultat ikväll. Man huserar för närvarande på sistaplats i gruppen med två inspelade poäng. Wolfsberger och Basaksehir står båda på fyra poäng inför kvällens möte lagen emellan.
 
Roma
Tittar vi ur ett historiskt perspektiv så har AS Roma haft svårt att få med sig resultat från sina möten i Tyskland. Man har inte en seger på de senaste fyra mötena i Tyskland (1 oavgjord + 3 förluster), vi får hoppas att Borussia och Borussia Park kan vara ytterligare en tuff nöt för italienarna att knäcka. Borussia har dock inte vunnit mot italienskt motstånd sedan man slog Juventus 1975. Annars kommer man från en imponerande seger i ligan där man i helgen slog Napoli med 2-1 efter mål från Zaniolo och Veretout. Man har dessutom segrar mot Udinese (0-4) och Milan (2-1) sedan man mötte Borussia i Italien. Tränare Fonseca har definitivt fått fart på Romarna under senare tid. Alessandro Florenzi har dragits med skador på senare tid men ska enligt tränare Fonseca vara tillbaka i laget igen, Edin Dzeko som har spelat med en ansiktsmask ska även han vara helt återställd nu och kan spela fritt igen. Fonseca pratade annars om att han gärna hade velat rotera laget mer, skadeläget just nu gör det dock inte möjligt för honom.
 
Fonseca belyste också vikten av matchen, att den såklart är viktig för Roma som dock har ett ganska bra utgångsläge inför matchen men han tryckte också på att matchen är än viktigare för Borussias fortsättning i Europa. Något som hans lag kommer vara tvungna att hantera.
 
Trolig startelva
Borussia Mönchengladbach: Sommer, Jantschke, Ginter, Elvedi, Wendt, Lainer, Neuhaus, Zakaria, Kramer, Thuram, Stindl
AS Roma: Lopez, Florenzi, Kolarov, Smalling, Fazio, Veretout, Mancini, Zaniolo, Pastore, Kluivert, Dzeko.
 
Matchinfo:
Spelplats: Borussia Park, Mönchengladbach
Speltid: 21:00
TV: Eurosport Player
Domare: Jesus Gil Manzano (ESP)
 

Richard Östlund2019-11-07 08:48:03
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach