Lagbanner
2016-08-27 18:30

Mönchengladbach - Bayer Leverkusen

Inför: Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen  Dags för premiär!
Thorgan Hazard, Raffael och Lars Stindl ger sig nu in i Bundesliga!

Inför: Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen Dags för premiär!

Så var det äntligen dags att få sparka igång Europas häftigaste fotbollsliga igen! För Mönchengladbachs del börjar det med en tuff match hemma på Borussia-Park emot Bayer Leverkusen som av många ses som en outsider till ligatiteln senare i vår.

Ja efter både Champions League kval och tyska cupen spel där man presterat bra och tagit sig vidare i båda tävlingarna har det så blivit dags för ligapremiär också för ”Die Fohlen”. Motståndare är inga mindre än Bayer Leverkusen vilket innebär att det blir en duell mellan två förmodade topplag direkt.
 
Läget i Borussia Mönchengladbach känns riktigt bra, man kommer från bland annat en övertygande seger i Play-off mötet med Young Boys där man segrade med hela 6-1! Raffael och Thorgan Hazard stod för varsina hat-trick och kliver in i denna säsongen med formen på topp. Thorgan Hazard är kanske den spelare som sett bäst ut under försäsongen och jag tror att han kommer att bli årets utropstecken för Mönchengladbach. I övrigt så ser det numera ut som att tränare André Schubert kommer försöka få laget att spela mer enligt modellen 3-5-2, något som Schubert testade på även ifjol under vissa matcher och hade gott resultat av.  För sommarens stora nyförvärv, Christoph Kramer så innebär ju detta även att han kommer få inleda säsongen med att möta sina forna lagkamrater, något som såklart blir extra speciellt för Christoph. Inför matchen så har tränare Schubert pratat om att det är viktigt att hänga med Leverkusen när de vinner boll då de gärna vill gå snabbt framåt i banan, för egen del vill han att Mönchengladbach skall vinna boll så snabbt som möjligt och gå framåt ifall det ges möjlighet annars skall man hålla i bollen och försöka styra spelet. På skadefronten verkar det vara så att unge mittbacken Mamadou Doucoure, Alvaro Dominguez, Laszlo Benes och Josip Drmic förmodligen är de som missar matchen.
 
Historiskt sett så brukar det vara jämnt mellan de båda lagen, på 68 möten har Leverkusen vunnit 25 matcher och Borussia 17, övriga 26 möten har med andra ord slutat oavgjort. Matchen blir dessutom ett möte mellan de två tränare i Bundesliga som har högst poängsnitt, André Schubert är etta på den listan med sina 1.9 poäng per match medans motståndartränaren Roger Schmidt har 1.78.
 
Bayer Leverkusen kommer som sagt från en sommar där man har gjort det riktigt bra ifrån sig på värvningsfronten, laget har som man säger ”det bästa laget på många år” och man vill vara med och slåss i den absoluta toppen när serien senare sammanfattas i vår. Bland nyförvärven hittar vi Kevin Volland, Julian Baumgartlinger, Danny Da Costa och nu senast också Aleksandar Dragovic som hämtades in från Dynamo Kiev för ungefär €16 miljoner. Det kommer bli otroligt intressant att se hur Volland får till det i Leverkusen, deras snabba omställningar ska ju passa honom som handen i handsken och det känns ju också naturligt att han kommer få betydligt fler chanser att göra mål än vad han hade i Hoffenheim. Även Leverkusen kommer från spel i tyska cupen, där man slog SC Hauenstein med 2-1. Bland andra namn att hålla koll på så är ju Javier ”Chicarito” Hernandez och Karim Bellarabi de som sticker ut, personligen är jag svag för Mexikanaren och tror att han kommer utmana Lewandowski och Aubameyang rejält där uppe i toppen av skytteligan.
 
Förmodad startelva för Mönchengladbach: Sommer, Christensen, Vestergaard, Jantschke, Wendt, Johnson, Dahoud, Kramer, Stindl, Hazard, Raffael.

Matchen spelas på Borussia Park och visas på Eurosport 2 med matchstart 18.30

Richard Östlund2016-08-27 13:46:18
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach