Lagbanner
Borussia-Park, 2022-08-06 15:30

Mönchengladbach - Hoffenheim

Inför bundesligapremiären mot TSG 1899 Hoffenheim
Kommer Marcus Thuram att avgöra ligapremiären?

Inför bundesligapremiären mot TSG 1899 Hoffenheim

Under lördagseftermiddagen är det äntligen premiär för Borussia Mönchengladbach i Bundesliga. Man tar emot TSG 1899 Hoffenheim hemma på Borussia-park. Det kommer med all säkerhet vara ett inspirerat hemmalag som kommer sätta sin prägel på matchen inför alla hemmasupportrar.

Inför denna premiär kommer Borussia Mönchengladbach med vind i seglen efter en försäsong där man inte har förlorat. Och senast i cupen så tog man komfortabel 9-1 vinst. Men nu är det allvar, på riktigt. Var står Borussia Mönchengladbach någonstans? Det återstår att se.

Truppen, vi får klara oss utan vår lagkapten Lars Stindl som skadade sig senaste matchen i cupen. Det är ett avbräck eftersom han är en ledare som manar på medspelarna och han är en fantastisk spelare och har mycket kvalitet, vilket gör att han kan avgöra en match. Att hitta en liknande ersättare är inte möjligt på grund av hans effektivitet, kreativitet och erfarenhet. Det positiva är att Yann Sommer är tillbaka mellan stolparna, vilket kommer sprida ett mer lugn hos backlinjen.

Borussia Mönchengladbach har också förlängt kontraktet med Alassane Plea, det är viktigt för att behålla kontiniutet och kvalité på de offensiva positionerna. Han har förlängt sitt kontrakt till juni 2025 med option på ytterliggare ett år. "Alassane går nu in på sin femte säsong med oss", säger sportchef Roland Virkus. "Det faktum att han har varit vår bästa målskytt under de senaste fyra säsongerna visar hur värdefull han är för laget. Med sin tekniska förmåga, sitt kvalitetsavslut och sin mångsidighet i anfall är han också ett viktigt inslag för den typ av fotboll vi vill spela. Vi är glada över att Alassane är övertygad om vår vision och ser sin framtid i Borussia.”

Daniel Farkes bundesligapremiär för Borussia Mönchengladbach: ” Naturligtvis behöver du en viss förväntan inför din första Bundesliga-match som huvudtränare, men efter sex veckors försäsong med laget känns det som "business as usual." Jag är mer fokuserad på att fatta rätt beslut för att hjälpa laget att bli framgångsrika i vår öppningsmatch. Naturligtvis är jag väldigt exalterad inför min första hemmamatch, men jag tänker inte så mycket på vilken typ av betydelse det har för mig."

Vidare pratar Daniel Farke om Florian Neuhaus och hans betydelse i Borussia Mönchengladbach spel kommande säsong. ”Flo är verkligen kreativ och har ett korrekt passningsspel. Han kan utveckla spelet från djupa positioner och vara farlig själv i avancerade positioner. Jag tror att det är viktigt att han är med från en central position där han kan påverka spelet. Oavsett om det är som en defensiv, central eller offensiv mittfältare. Det viktiga är att vi kan göra det bästa av hans fantastiska förmåga.”

Vid det här laget har cirka 46 000 biljetter sålts till den första matchen i hemmapremiären på den nya Bundesliga-säsongen. Söndagens match blir det 29:e Bundesligamötet mellan de två klubbarna. Hoffenheim har en knapp ledning i den totala serien, med 9 vinster till Borussias 8. 11 matcher har slutat oavgjort. Båda lagen har varit med kontinuerligt i Bundesliga sedan deras gemensamma avancemang 2008. Endast fyra lag har varit i ligan under en längre oavbruten period (Bayern, Dortmund, Leverkusen och Wolfsburg).
Fem av de senaste nio Bundesliga-mötena har slutat oavgjort – die fohlens två vinster den här tiden var dock betydande, med en 3-0 bortaseger i september 2019 och en 5-1-seger på hemmaplan den senaste säsongen.

Vi håller tummarna för att Die Fohlen drar det längsta strået och kammar hem alla poängen. 





 

Dennis Ottossonottto_93@hotmail.com2022-08-06 11:15:52
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach