Lagbanner
2018-01-26 20:30

Frankfurt - Mönchengladbach

Inför: Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach
Thorgan Hazard har varit i strålande form för Mönchengladbach den här säsongen, fortsätter hans fina form mot Eintracht Frankfurt?

Inför: Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach

Bundesligas fredagsunderhållning består denna gång av Eintracht Frankfurt och gästande Borussia Mönchengladbach. En intressant match mellan två klubbar det skiljer en poäng emellan i tabellens toppskick.

För Mönchengladbach inleddes veckan med en väldigt fin nyhet, vår unge Schweiziske försvarare Nico Elvedi har valt att förlänga kontraktet med ”Die Fohlen” och är nu kontrakterad till 2021. Elvedi har varit en av de genomgående bästa spelarna denna säsongen och har börjat ryktas till större klubbar men efter att ha fått ”sina förväntningar överträffade” som han själv sa på presskonferensen så var det inte fråga om annat än att han skulle stanna.
 
En intressant aspekt att notera hos Mönchengladbach den här veckan är att man har haft flertalet stängda träningar, något som är ganska ovanligt för att vara Borussia. Vanligtvis har man alltid öppet för supportrar att komma och kolla men det har varit tre pass bakom lyckta dörrar under veckan, något som Hecking förklarade med att det idag finns så många motståndarscouter som åker och kollar på träningar och då vill man inte att de ska se hur man nöter in olika uppspel eller löpningar. Att man inte gjort så förut men börjar nu när man ska till Frankfurt är ytterligare ett bevis på hur väl Nico Kovac och hans gäng har utvecklats då de nu slåss på allvar om Europaspel igen.
 
Läget i Mönchengladbach
Skador har varit något av en trist följetång denna säsong men nu börjar det äntligen se lite ljusare ut. Christoph Kramer är tillbaka i träning och enligt Hecking är han absolut tillräckligt hel för att kunna starta matchen. Jonas Hofmann, Fabian Johnson och Raul Bobadilla har alla påbörjat lättare träning och förväntas snart kunna figurera i matchtruppen igen. I övrigt är det Benés, Doucouré, Strobl och Traoré som kommer missa ett antal matcher framöver. Enligt rapporter så kommer engelsmannen Mandela Egbo att för första gången finnas med i truppen. Laget kommer från en 2-0 seger mot Augsburg och det var ånyo Thorgan Hazard som var den store segerorganisatören. Belgaren har den här säsongen varit i strålande form och står på sammanlagt 14 poäng (7+7), tillsammans med Raffael och Lars Stindl så är det de som ska se till att skjuta Gladbach mot ytterligare poäng i Frankfurt. På mitten har unge Michael Cuisance varit ett stort utropstecken, det var nog få som såg 18-åringen som en startspelare i Bundesliga redan nu när han anlände från Nancy i somras men efter lite skador har Cuisance givits chansen och tagit den rejält, han är otroligt skicklig med bollen och räds inte att hämta bollen från försvaret och styra spelet, något som han gör riktigt bra. Med Kramer tillbaka återstår att se om Cuisance får spela bredvid Zakaria på mitten, mycket pekar nog på att Kramer kommer få starta.
 
Läget i Eintracht
Nico Kovacs mannar har inlett vårsäsongen riktigt bra, faktum är att om man vinner mot Gladbach så har man gjort sin bästa start i ”Rückrunde” på 28 år, så sent som förra säsongen var man det sämsta laget under just vårsäsongen. På bortaplan är ”örnarna” ligans näst bästa lag, hemma på Commerzbank-Arena har det dock gått trögre, man har hittills skrapat ihop två segrar och sammanlagt nio poäng på lika många matcher, något som Kovac på presskonferensen pratade om att han ville förbättra. Laget kommer närmast från en imponerande seger mot Wolfsburg med 3-1 där Sebastian Haller återigen var en av målskyttarna. Fransmannen har hittills gjort 8 mål för Frankfurt och är ett ständigt hot i straffområdet. Matchen innebär också att Branimir Hrgota ställs mot sina forna lagkamrater igen, Hrgota har haft svårt med speltiden men fick faktiskt starta mot Freiburg när ligan startade om igen efter ledigheten. Återstår att se om svensken får chansen igen när Gladbach kommer på besök. Skademässigt har man några tunga avbräck i David Abraham, Marco Fabián och Alex Meier som dock ser ut att vara på väg tillbaka till träning.
 
Potentiella startelvor:
Eintracht Frankfurt: Hradecky; Falette, Hasebe, Salcedo; Wolf, Mascarell, Boateng, Chandler; Rebic, Gacinovic, Haller
 
Borussia Mönchengladbach: Sommer, Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt; Hazard, Herrmann, Zakaria, Kramer; Stindl, Raffael

 
Spelplats: Commerzbank-Arena, Frankfurt
Speltid: 20:30
Tv: Expressen visar matchen, Laola1.tv 

Richard Östlund2018-01-26 09:26:26
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach