Lagbanner
2017-12-12 20:30

Freiburg - Mönchengladbach

Inför: Freiburg-Mönchengladbach
Vicenzo Grifo här i Freiburgs dräkt återvänder ikväll för första gången till sin gamla hemmaplan. Kan han sänka sin förra arbetsgivare?

Inför: Freiburg-Mönchengladbach

Efter en fin insats i helgen där Mönchengladbach spelade oavgjort mot toppkonkurrenten FC Schalke 04 är det nästintill noll vila för spelarna då det ikväll vankas ett möte i Freiburg emot bottenlaget SC Freiburg.

Tabellen säger att Freiburg just nu ska kvala för att hålla sig kvar i Bundesliga, formen säger dock något helt annat. Laget har tagit sju poäng av senast nio möjliga och med det är Christian Streichs lag det formstarkaste i hela ligan. I helgen ställdes de mot Köln där de vände ett 0-3 underläge till seger med 4-3 efter att Nils Petersen stått för tre mål. Mönchengladbach befinner sig även de i fin form då man enbart har en förlust på sina sex senaste möten. Till kvällens möte reser man med fint stöd i ryggen då det väntas bli ungefär 2000 supportrar som hejar fram ”Die Fohlen”.
 
Historisk sett är Schwarzwald stadion inget som passar Mönchengladbach, inte på de nio senaste försöken har Gladbach kunnat vinna i Freiburg. Senaste vinsten som Mönchengladbach har över Freiburg finns så långt bak som 2002 när Arie Van Lent sköt matchens enda mål.
 
Läget i Mönchengladbach
Kvällens möte innebär att Vicenzo Grifo återvänder till sin forna hemmaplan för första gången. Grifo var ifjol Freiburgs poängstarkaste spelare och Grifo har nu äntligen börjat komma igång även i Gladbachs kläder. Till kvällens möte saknas en av höstens bästa spelare i Gladbach, Nico Elvedi, som tyvärr är avstängd. I övrigt är man fortfarande utan Jonas Hofmann, Tobias Strobl, Patrick Herrmann, Fabian Johnson, Laszlo Benes, Ibrahima Traoré samt Tony Jantschke som alla är skadade. Därmed tror undertecknad att unge Reece Oxford kommer ges chansen från start.
 
Läget i Freiburg
Självförtroendet lär vara på topp i truppen just nu efter den senaste tidens resultat. Till kvällens möte är dock Freiburg utan ett antal av sina viktigare spelare däremot. Försvarsspelarna Caglar Söyüncü, Philip Lienhart och Marc-Oliver Kempf kommer alla missa kvällens match liksom mittfältarna Frantz, Meffert och Abrashi samt forwarden Florian Niederlechner. Tränare Christian Streich har under säsongen valt att spela med en 3-4-3 formation och trots att laget har ett antal skador kommer han nog inte frångå den uppställningen.
 
Potentiella Startelvor
Sc Freiburg: Schwolow; Schuster, Koch, Stanko; Stenzel, Haberer, Höfler, Günter; Ravet, Terrazzino, Petersen.
 
Mönchengladbach: Sommer; Ginter, Oxfoord, Vestergaard, Wendt; Hazard, Zakaria, Kramer, Grifo; Raffael, Stindl.
 
Spelplats: Schwardswald stadion, Freiburg
Speltid: 20:30

Richard Östlund2017-12-12 15:22:30
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach