Lagbanner
2017-11-18 18:30

Hertha BSC - Mönchengladbach

Inför: Hertha Berlin-Mönchengladbach
Thorgan Hazard är i fin form för Mönchengladbach, kan Raffael få igång målskyttet när han nu återvänder till Olympiastadion?

Inför: Hertha Berlin-Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach är på jakt efter ytterligare en bortaseger när man på lördag reser till huvudstaden för ett möte med Hertha Berlin, Heckings mannar har visat gryende form i bortaspelet med två raka segrar på resande fot.

Landslagsuppehållet är över och kan vi kan summera det med att det var ett framgångsrikt sådant för Gladbachs spelare, Denis Zakaria och Yann Sommer har varit strålande för Schweiz som kvalat in till sommarens VM i Ryssland, Nico Elvedi spelade inget under play-off mötet men kan nog räkna med en plats i truppen ändock. Även Jannik Vestergaard har säkrat ett avancemang till turneringen när dennes Danmark slog ut Irland under tisdagskvällen. Nu ska man ta sig an ligaspelet igen och detta mot ett Hertha Berlin som i nuläget befinner sig på en 11 plats i tabellen.
 
Läget i Mönchengladbach
I Gladbach pratas det en hel del om Raffael och dennes brist på form för tillfället, brasilianaren har enbart stått för ett mål under säsongen, något som inte är i närheten av vad man väntar sig från en sådan spelare, kanske kan det släppa när han återvänder till Olympiastadion? Thorgan Hazard är dock en spelare som presterar väldigt bra nu, belgaren har varit inblandad i åtta mål under de senaste åtta matcherna. Jannik Vestergaard är även han formstark, tre mål på de senaste fyra matcherna noterar vi på mittbacken. Christoph Kramer ska nu vara redo att göra sin första start på en dryg månad också efter att ha lagt skadorna bakom sig. Jag förväntar mig att Kramer direkt kliver in bredvid Zakaria centralt på mittfältet. Helgens möte kommer däremot för tidigt för Ibrahima Traoré och Raul Bobadilla som det ser ut, de båda har kunnat börja träna lite lättare men ska inte vara redo riktigt än. Laszlo Benes och Jonas Hofmann missar även de detta möte.
 
”Die Fohlen” har god statistik emot Hertha, på de sju senaste mötena lagen emellan kan sex vinster noteras hos Mönchengladbach.
 
Läget i Hertha Berlin
I Hertha får man tillbaka mittbacken Karim Rekik igen efter sjukdom och man räknar nog också in duktige Mitchell Weiser som spelduglig igen efter skada. Lagets offensive speedkula med förflutet i Gladbach, Matthew Leckie har varit med och skjutit Australien till VM och där hoppas man ha honom tillbaka i tid till helgens möte, det långa resandet kan dock innebära att Leckie måste vilas alternativt spela en mindre del av mötet. Niklas Stark, Vladimir Darida, Valentin Stocker och Julian Schieber verkar dock alla missa detta möte.Från Pal Dardais presskonferens kan vi notera att han ännu inte besämt sig för vem han ska starta av forwardsen Davie Selke och Vedad Ibisevic, det kan även bli så att han väljer att spela med de båda tillsammans. Senast Hertha Berlin tog en seger mot Gladbach stod Ivorianen Salomon Kalou för ett hat-trick, återstår att se hur han orkar prestera denna gång.
 
Troliga Startelvor:
Hertha: Jarstein; Weiser, Langkamp Rekik, Plattenhardt; Skjelbred, Lustenberger; Lazaro, Leckie, Kalou; Ibisevic
 
Mönchengladbach: Sommer; Elvedi, Vestergaard, Ginter, Wendt; Hazard, Zakaria, Kramer, Grifo; Stndl, Raffael

Richard Östlund2017-11-16 14:06:17
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach