Lagbanner
2019-10-03 18:55

Basaksehir - Mönchengladbach

Inför: Istanbul Basaksehir - Borussia Mönchengladbach
Marcus Thuram har stått för imponerande insatser på slutet, kan han fortsätta på inslagen väg mot Basaksehir i Istanbul?

Inför: Istanbul Basaksehir - Borussia Mönchengladbach

Under torsdagen väntas nästa match i Europa Leagues gruppspel, denna gång väntar Istanbul Basaksehir för Borussia Mönchengladbach. Efter den inledande förlusten hemma mot Wolfsberger behöver nu Borussia definitivt komma snabbt upp på hästarna igen och få ett bra resultat med sig inför fortsättningen i gruppen.

Klubbarna möttes så sent som i somras i en träningsmatch, den gången gick Borussia segrande 5-1, Marco Rose har pratat om hur han inte lägger så stor vikt vid den då båda klubbarna experimenterade ganska friskt med både spelare och formationer. Däremot tar han med sig att Basaksehir står stadigt på sin beprövade 4-3-3 modell som lett klubben till fina framgångar senaste åren. Tränare Rose lyfte också den kvalité som turkarna har på alla sina positioner.

Borussia
Efter käftsmällen i förra Europaomgången mot Woflsberger höjdes ett antal ögonbryn kring Rose och dennes inledning, laget har dock samlat sig och stått för två riktigt bra prestationer sedan dess då man vunnit derbyt mot Fortuna Düsseldorf med 2-1 samt gett ett riktigt styrkebesked då man slog Hoffenheim med klara 0-3 på bortplan. En spelare som verkligen har visat vägen är nye Marcus Thuram, fransosen hoppade in mot Fortuna och vände matchen med två mål. Mot Hoffenheim stod Thuram för 1+1, vi hoppas naturligtvis att han tar med sig den formen in i den här matchen. Marco Rose säger sig inte se något behov av att rotera, laget har uppåtgående form och om inga skador dyker upp så lär vi få se ungefär samma startelva som mot Hoffenheim vilket då innebär att Oscar Wendt fortsätter att hålla nye Bensebaini utanför startelvan.
 
Att matchen blivit extra viktig för Borussia efter premiärförlusten är inget som Rose hymlar om, han understryker hur viktigt klubben tycker det är att man finns med bland de två främsta lagen som går vidare i gruppen och får fortsätta spela europeisk fotboll även i vår. Därför har man inte råd att åka från Istanbul tomhänta.
 
Resan till Istanbul kantades av flygstrul och man kom fram senare än planerat, vi hoppas inte detta är något omen för hur matchen senare kommer te sig.
 
Istanbul Basaksehir
Matchen blir den första i tävlingssammanhang mellan klubbarna, i Istanbul väntas ca 8000 åskådare varav ca 1500 biljetter ska vara tilldelade Borussia. Basaksehir stod för en riktigt fin säsong den föregående säsongen då man länge såg ut att gå mot ett historiskt första ligaguld, inledningen på denna säsong har varit lite mer knackig då man står på en 8:e plats i ligan med 8 poäng på 6 matcher. Precis som Borussia så åkte Basaksehir på en rejäl smäll i Europa Leagues första omgång då man föll med klara 0-4 i Rom mot Roma. Tränare Okan Buruk talade inför matchen om att han kände att de kunde ta med sig 45 minuter från Rom som var positiva men att de andra 45 var de som gjorde att siffrorna tillslut blev så klara i italienarnas fördel. Precis som Borussia berättar Buruk att Basaksehir går in i gruppen med hopp om att ta sig vidare och att man drömmer om att avancera långt i Europeiska turneringar då det skulle betyda mycket för klubb, supportrar och stad. Till matchen kommer man med enbart några mindre skador, skador vars betydelse ännu var oklart för Buruk som hoppas kunna ställa upp med sin starkaste elva.
 
Inför matchen valde Buruk att hylla Borussia som ett av de bästa lagen i Tyskland, att man har stor respekt för laget men att man hoppades kunna lämna med 3 poäng med publikens stöd i ryggen.

Basaksehir har även de en gryende form, efter förlusten mot Roma stod man för en imponerande insats borta mot Besiktas och fick med sig en poäng i en tuff match. I senaste ligamatchen mot Rizespor vann man med klara 5-0, ett riktigt styrkebesked som lär ingjuta både mod och förtroende hos spelarna inför kvällens drabbning. I Basaksehir gäller det framförallt för Borussia att se upp med Edin Visca, bosniern är alltid ett hot med sin fina teknik och spelförståelse.
 
Basaksehirs förväntade startelva: Gunok, Caicara, Skrtel, Epureanu, Clichy, Tekdemir, Visca, Aleksic, Kahveci, Gullbrandsen, Crivelli 
Borussias förväntade startelva: Sommer, Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt, Neuhaus, Zakaria, Kramer, Embolo, Plea, Thuram

Matchinformation
Spelplats: Basaksehir Fatih Terim Stadion, Istanbul
Speltid: 18:55
TV: Eurosport Player
Domare: Stuart Atwell (ENG)

Richard Östlund2019-10-03 08:41:14
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach