Lagbanner
Borussia-Park, 2021-02-24 21:00

Mönchengladbach - Manchester C
0 - 2

Inför Manchester City: Uppgivet på förhand?

Inför Manchester City: Uppgivet på förhand?

Det är två lag med vitt skilda formkurvor som drabbar samman då Borussia Mönchengladbach och Manchester City gör upp om sin fortsatta existens i Champions League.

Trots en oerhört tuff grupp lyckades Borussia Mönchengladbach – med nöd och näppe – för första gången i klubbens historia kvalificera sig för slutspelet i Champions League.

Efter ett uppehåll som sträckt sig i över två månaders tid har det nu äntligen blivit dags för åttondelsfinalerna att ta vid och för Mönchengladbach väntar en bekant motståndare i form av Manchester City. Detta då man vid de två tidigare tillfällena man deltagit i den så högt värderade turneringen hamnat i samma grupp som engelsmännen – vilket resulterat i tre nederlag och ett hedersamt kryss.

Chanserna till att inkassera sin första seger får betraktas som minimala. Mönchengladbachs formkurva har de senaste veckorna pekat neråt samtidigt som Manchester City inte förlorat en match sedan i slutet av november. I ligaspelet har man i tur och ordning besegrat Liverpool, Tottenham och Arsenal, och mycket talar för att Pep Guardiolas manskap kommer lägga vantarna på ligatiteln.

Tar vi oss en titt på Mönchengladbachs tre senaste tillställningar hittar vi ett nederlag mot ärkerivalen Köln, ett kryss mot Wolfsburg samt nu senast en generande förlust mot nästjumbon Mainz. Känslan är att spelarna kastat in handduken sedan det började spekuleras – och sedermera stod klart – att tränare Marco Rose lämnar sin post efter säsongen för att gå till Borussia Dortmund.

För det var inte mer än en månad sedan saker och ting såg avsevärt bättre ut då man hade slagit såväl Bayern München som Dortmund, och såg ut att beblanda sig i det absoluta toppskiktet. I skrivande stund befinner man sig på åttonde plats i tabellen med hela nio poäng upp till plats fyra. Med andra ord ska det mycket till för att vi även till nästa säsong ska få se Mönchengladbach delta i Champions League.

Det ska också mycket till för att årets stora äventyr inte ska ta slut mot Manchester City. Och kanske det är bäst att sätta punkt här om man ska kunna rädda den här säsongen och åtminstone knipa en biljett till Europa League.

Ingen av klubbarna har några tyngre avbräck, utan väntas mönstra starka startelvor – där Citys väger avsevärt tyngst och ska på pappret göra processen kort med sina motståndare. Något man haft för vana att göra den här säsongen oavsett vad som ställts i deras väg.

Matchen startar klockan 21:00 och går att se på TV6.

Preliminära laguppställningar:

Borussia Mönchengladbach:
Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Kramer, Neuhaus – Hofmann, Stindl, Thuram – Plea

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Dias, Zinchenko – Rodrigo – Silva, Gündogan – Sterling, De Bruyne, Foden

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-02-23 12:00:00
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach