Lagbanner
2016-09-28 20:45

Mönchengladbach - Barcelona

Inför: Mönchengladbach-FC Barcelona Hemmasonen återvänder!
Marc-Andre ter Stegen kommer idag tillbaka till Borussia-Park för första gången sedan flytten till FC Barcelona

Inför: Mönchengladbach-FC Barcelona Hemmasonen återvänder!

Så var det dags igen, Champions League, Mönchengladbachs äventyr i Europa fortsätter ikväll med ett möte med den spanska giganten FC Barcelona i ett möte som också innebär ett kärt återseende.

Kvällens möte mellan lagen blir det första mellan de två klubbarna i tävlingssammanhang någonsin och det sker då på ett utsålt Borussia Park där fansen snabbt skaffade biljetter för att få se superstjärnorna i Barcelona och kanske framförallt, att få se hemmasonen Marc-Andre ter Stegen igen. Mönchengladbach kliver in i denna matchen med en förlust i senaste CL matchen då man föll mot Manchester City med 0-4 medans Barcelona totalt körde över Celtic och vann med 7-0.
 
Mönchengladbach kommer annars ifrån en seger i helgens Bundesliga omgång där man tog en komfortabel 2-0 seger emot Ingolstadt, detta efter mål av Oscar Wendt och Lars Stindl. I den matchen gjorde Mahmoud Dahoud sin första start för säsongen i ligan, något som tagit längre tid än de flesta räknat med, insatsen från vår unge stjärna höll högsta nivå och han belönades med en plats i veckans lag tillsammans med Oscar Wendt. Just Dahouds förmåga att hålla i bollen kommer bli otroligt viktig för hemmalaget den här gången då vi alla känner till Barcelonas snabba återerövringsspel och possession fotboll, det kommer vara 90 minuter där Gladbach förmodligen springer och jagar boll mest hela tiden och att då ha Dahoud som kan hjälpa till att hålla i bollen kommer bli otroligt viktigt för att få ”andas” lite och förhoppningsvis även göra att vi kan hota lite. Offensivt så blir det Hazard, Stindl och Hahn som förmodligen får ansvaret att få saker att hända, Raffael verkar ännu inte återställd från sin skada och missar kvällens möte enligt de rapporter som lagts fram. Även Tobias Strobl missar mötet, han utgick skadad förra veckan då man mötte RB Leipzig med en sträckning i baksida lår.
 
FC Barcelona kommer närmast från en 5-0 seger över Sporting Gijon och Luis Enriques mannar har inlett serien på ett fint sätt, man har fyra segrar, en oavgjord och ytterligare en förlust på sina sex inledande omgångar. Man kommer dock till spel utan den stora stjärnan Leo Messi till detta möte, lite synd för de supportrar som ska till arenan och hoppats få se argentinaren live. Dock så är ju inte Messi den enda superstjärna som finns, Neymar och Luis Suárez blir nog mycket att slita med för Gladbachs försvar. Offensiven i Barcelona har inlett med att göra 31 mål på nio matcher, ett otroligt fint facit. Det som kanske är kvällens höjdpunkt är ju ändå att Barcelonas målvakt, Marc-Andre ter Stegen återvänder till Borussia Park. Den tyske målvakten slog igenom med dunder och brak när han kastades in mitt under pågående nedlyttningsstrid och var en starkt bidragande orsak till att Gladbach höll sig kvar i Bundesliga. Han var sedan med och tog laget till Champions League-kval direkt året efter och växte fram till fansens absoluta kelgris. Efter att ha spelat 17-18 år för Mönchengladbach och vandrat från yngsta knattelag till Bundesliga så skrev han på för Barcelona sommaren 2014. I hans sista match på Borussia-Park så hyllades målvakten enormt av alla fans i vad som kan ha varit det känslosammaste ögonblicket på Borussia-Park någonsin. Ter Stegen vandrade runt på planen full av tårar och klappade sig för hjärtat för att tacka alla. Efter att ha delat på ansvaret hos katalanerna har han denna säsongen fått första handsken i laget efter att klubben sålt Claudio Bravo till Manchester City. Den unge tysken har utan tvekan växt ut till att vara en av världens bästa målvakter och det ska bli fantastiskt att få se honom kliva ut igen på arenan, även om det denna gång är i motståndarlagets färger.
 
Matchen startar 20.45 och visas på tv3 alternativt på Viaplay. Sändningen startar redan vid 20.00.

Richard Östlund2016-09-28 15:40:32
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach