Lagbanner
2017-11-25 18:30

Mönchengladbach - Bayern München

Inför: Mönchengladbach-FC Bayern
Raffael stod för två mål senast, tar han med sig det spelet in i lördagens möte med giganten FC Bayern?

Inför: Mönchengladbach-FC Bayern

Efter en imponerande insats av ”Die Fohlen” föregående helg när man besegrade Hertha Berlin på Olympiastadion väntar nu Borussia Park igen dit man välkomnar inga mindre än FC Bayern. Matchen innebär också ett möte mellan Bundesligas två mest rutinerade tränare i form av Heynckes och Hecking.

Båda klubbarna har varit igång och spelat under veckan, för Bayerns del var det Anderlecht i Champions League som stod på schemat medans Mönchengladbach reste till Amsterdam för att möta Ajax i en vänskapsmatch. Hecking valde då att rotera ordentligt bland spelarna och gav bland annat Raul Bobadilla speltid vilket innebar comeback för paraguayanen. Mötena mellan Mönchengladbach och FC Bayern har de senaste åren varit ganska jämna tillställningar, ser man på de senaste 15 mötena lagen emellan har Gladbach fyra segrar, Bayern har fem segrar och resterande sex möten har slutat oavgjort.
 
Läget i Mönchengladbach
Som tidigare nämnts gjorde Bobadilla comeback i veckan och vi kan nog räkna med att forwarden finns med i truppen. Ibrahima Traoré hinner nog inte bli redo för detta möte dock, yttern är tillbaka i träning med övriga truppen men känslan är att detta möte blir alltför tidigt. Jonas Hoffmann är även han borträknad från mötet, vilket lär leda till att Hecking ställer upp med samma offensiv som den han mönstrade i Berlin. Sedan tidigare finns också Tobias Strobl, Mamadou Doukoure, Laszlo Benes på skadelistan. Glädjande från föregående helg är att Raffael som tidigare under säsongen enbart gjort ett mål i ligan stod för två baljor när Hertha besegrades, ska Gladbach ha chans på ett gott resultat vill det till att offensiven funkar.
 
Läget i FC Bayern
Veckans seger i Champions League blev en dyrköpt sådan, detta då både Thiago och Arjen drog på sig skador i matchen och duon är nu borta från spel. Bayerns skadeproblem stannar inte där, spelare som Kingsley Coman, Rafinha och David Alaba missade alla mötet i Bryssel och även om chansen finns att de kan hinna bli spelklara till helgens match är det långt ifrån säkert, åtminstone kanske inte alla tre blir spelklara. Manuel Neuer är sedan en längre tid borta och kommer så vara en tid framöver också. En spelare som dock verkar vara tillbaka är Thomas Müller. Formen hos storlaget har varit spikrakt uppåt sedan man ersatte Carlo Ancelotti med Jupp Heynckes, frågan är dock om skadorna och matchandet i Champions League kan störa truppen?
 
Potentiella Startelvor
Mönchengladbach: Sommer; Elvedi, Vestergaard, Ginter, Wendt; Johnson, Kramer, Zakaria, Hazard; Stindl, Raffael
 
FC Bayern: Ulreich; Kimmich, Süle, Hummels, Bernat; Rudy, Martinez, Tolisso, Vidal; James; Lewandowski

Arena: Borussia Park
Speltid: 18.30

Richard Östlund2017-11-24 12:13:02
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach