Lagbanner
2017-12-15 20:30

Mönchengladbach - Hamburger SV

Inför: Mönchengladbach-Hamburger SV
Det var inga muntra miner efter veckans förlust mot Freiburg, tränare Hecking kräver ikväll ett bra resultat för att placera Gladbach i mixen av lag som slåss om Champions League platserna.

Inför: Mönchengladbach-Hamburger SV

”Den engelska veckan” blev ingen framgång för Mönchengladbach då man i tisdags föll mot Freiburg på Schwarzwald Stadion med 1-0 efter en tveksamt dömd straff som Freiburg fick efter att videodomarna tagit beslutet.

Ja det här med videodomare har man alltid varit starkt för och tyckt att det är ett steg framåt så länge som det inte påverkar spelet alltför mycket, i tisdags tycker åtminstone undertecknad att den här formen av assistans visade sig från sin sämsta sida. I en situation i straffområdet där Jannik Vestergaard släpper förbi Nils Petersen som direkt efter faller och ropar efter straff låter domaren spelet gå vidare, det blir en ganska lång spelsekvens innan domaren blåser i pipan igen och plockar upp bollen och pekar på straffpunkten. Trots flertalet repriser som vevas har jag otroligt svårt att säga att det är straff, först såg man ingen touch alls mellan spelarna men ju mer man kollar så ser man att Petersens ena ben stöter i Vestergaard som tydligt släpper förbi Freiburg spelaren men touchen leder sen till att Petersen sparkar i sitt eget ben och faller. Jag tror inte det finns många som är överrens om ifall det var straff eller ej, åtminstone är undertecknad starkt ifrågasättande till detta.
 
Oavsett straff eller ej så var inte den här matchen något som Mönchengladbach kan ta med sig framöver, slarvigt spel där man har det svårt att hålla bollen inom laget och svårt att skapa riktigt farliga chanser. Det krävs en helt annan typ av insats när Hamburger SV ikväll gästar Borussia Park av Dieter Heckings mannar.
 
Läget i Mönchengladbach
Skadorna duggar tätt, senast var dessutom Nico Elvedi avstängd men kommer tillbaka till kvällens möte, ersatte gjorde Reece Oxford i tisdags och efter en imponerande insats kommer nog den unge engelsmannen att få fortsatt förtroende i försvaret. Nico Elvedi kommer kliva in på högerbacken och jag tror att Oxford ges chansen centralt och att Mattias Ginter får ta klivet upp på mittfältet för att ersätta Denis Zakaria som missar dagens match på grund av avstängning. Christoph Kramer ser även han ut att missa matchen, två extremt tunga avbräck för Mönchengladbach, där tror jag att Michael Cuisance kommer kliva in och spela på hans position, den unge fransosen har imponerat under de chanser han givits och om inte Lars Stindl ska få flytta ner i banan tror jag vi får se Cuisance från start. Skadade är alltjämt Doucouré, Strobl, Benes, Hofmann, Villalba och Traoré.
 
Läget i Hamburger SV
Gisdols mannar befinner sig just nu på kvalplats i tabellen och har fortsatt svårt att plocka poäng trots att man ofta faktiskt spelar helt okej. Senast mot Eintracht Frankfurt tog de ledningen men lyckas ändå inte knyta ihop säcken och plocka de poäng som krävs för att kunna klättra uppåt i tabellen. Laget ser inte ut att ha några större problem med skador, Nicolai Müller och Bjarne Thoelke är de enda som just nu bekräftats missa matchen. Spännande att följa är unge forwarden Jann-Fiete Arp som under senaste omgångarna tagit en ordinarie plats i startelvan. Formen är något ojämn, man har två segrar, två förluster och två oavgjorda senaste sex omgångarna. Kvällens möte innebär också att André Hahn återvänder till Borussia Park efter att ha lämnat för HSV under sommaren.
 
Potentiella startelvor:
Mönchengladbach; Sommer; Elvedi, Vestergaard, Oxford, Wendt; Hazard, Ginter, Cuisance, Grifo; Stindl, Raffael.
 
Hamburger SV: Mathenia; Diekmeier, Mavraj, Papadopoulos, Douglas Santos; Walace, Ekdal; Hahn, Hunt, Kostic; Arp
 
Spelplats: Borussia Park, Mönchengladbach
Tid: 20.30
TV: laola1.tv streaming alternativt expressen-tv

 

Richard Östlund2017-12-15 10:44:05
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach