Lagbanner
Inför: Mönchengladbach-Wolfsberger AC
Borussia Park är spelplatsen när Mönchengladbach åter kliver in i Europa Leagues gruppspel då Österrikiska Wolfsberger AC kommer på besök.

Inför: Mönchengladbach-Wolfsberger AC

Det har så blivit dags för Europa League att dra igång och det blir en historisk tillställning mellan Borussia Mönchengladbach och Wolfsberger då det är första gången som klubbarna kommer spela mot varandra.

Inför matchen mötte tränare Marco Rose och högerbacken Stefan Lainer media, duon som kom närmast från Salzburg till Gladbach har genom åren i Österrike god koll på torsdagens motståndare. Hittills verkar inte mötet vara mött av så stor entusiasm från supportrarna då det alltjämt finns ganska gott om biljetter kvar till matchen.
 
Borussia Mönchengladbach
Tränare Rose har bekräftat att Oscar Wendt är åter tillgänglig för spel efter en influensa vilket naturligtvis är positivt för laget däremot saknas alltjämnt Tobias Strobl, Fabian Johnson samt Keanan Bennets. Wolfsberger ses som en av de svagare motståndarna i gruppen men det innebär inte att Rose kommer göra några rotationer i startelvan då han per omgående är mån om att få en bra start i Europa. ”Die Fohlen” kommer till spel med en fin derbyseger i ryggen, Alassane Plea stod för målet när man besegrade FC Köln. Rose har tidigare pratat om hur han hoppas bygga ett spel med hög press och där spelarna går rakt mot mål efter höga bollvinster, detta tycker man ska passa spelarna Embolo, Plea och Thuram som handen i handsken. Det ska bli intressant att se huruvida Wolfsberger kommer försöka vara offensiva och försöka med höga bollvinster som man vanligtvis gör, enligt Rose eller om man kommer anpassa sig till Roses taktik och ligga ganska lågt och försöka undvika att bjuda på kontringsmöjligheter. 
 
Rose är också tydlig med att Europa League är en turnering som man verkligen vill lyckas i, han lyfter fram den fina säsong som Eintracht Frankfurt gjorde ifjol och hur positivt det varit för den klubben. ”Att delta i Europa är alltid spännande, även för supportrarna till klubben” säger Rose. Efter två spelade matcher hemma på Borussia Park i ligaspelet där man inte har lyckats vinna så är det dags att plocka den första segern framför hemmasupportrarna för denna säsong!
 
Wolfsberger
Österrikarna är lite av en doldis, åtminstone för undertecknad. Det är dock inte något oävet lag som kommer till spel, inför säsongen har laget bytt tränare och har numera Gerhard Struber som tränare, han har sett laget få en fin inledning i ligan där man nu befinner sig på en tredjeplats med 15 poäng på sju matcher. I helgen tog man en klar seger mot Austria Wien då man segrade med 3-0, ett riktigt styrkebesked. 23 årige Israelen Shon Weissman hämtades in från Maccabi Haifa inför säsongen och har inlett på ett väldigt bra sätt och står redan på 8 mål, detta blir något som Gladbach behöver hålla koll på. Tittar vi på centralt mittfält finns Michael Lendl som är ett något mer känt ansikte för Gladbach då han har historik av spel i Tyskland och framförallt som spelare hos Gladbachs rival Fortuna Düsseldorf. Lendl är lite av motorn i Wolfsbergers spel och är den som ska sätta upp sina medspelare i bra lägen, österrikaren står på 6 framspelningar redan. Stefan Lainer som har bra koll på Wolfsberger beskriver laget som ett intensivt spelande lag som försöker att spela ett offensivt spel med hög press. 

Redaktionens önskade startelva: 4-3-1-2 Sommer; Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini; Zakaria, Kramer, Neuhaus; Embolo; Thuram, Plea 
Det var den här startelvan som hämtade hem 3 poäng från derbyt i helgen.
 
Matchinfo
Matchstart
21:00
Spelplats: Borussia Park, Mönchengladbach
TV: Eurosport Player

Richard Östlund2019-09-19 10:00:00
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach