Lagbanner
2018-02-11 15:30

Stuttgart - Mönchengladbach

Inför: Stuttgart-Mönchengladbach
När Mönchengladbach reser till Stuttgart gör man det utan viktige Oscar Wendt som missar matchen genom skada, inte heller Yann Sommer är tillgänglig.

Inför: Stuttgart-Mönchengladbach

Efter två raka förluster är det upp till bevis för Dieter Hecking och Mönchengladbach när man ställs mot VfB Stuttgart, ska man fortsatt vara med och slåss om Champions League platserna är det viktigt att man tar med sig tre poäng från Mercedes-Benz Arena under söndagen.

Inte nog med att ”Die Fohlen” sitter inne på två raka förluster, man har inte heller lyckats göra mål i dessa två matcher vilket är första gången den här säsongen och det är nu dags för de offensiva spelarna att kliva fram igen. Raffael som efter en målsnål höst inledde starkt i inledningen av våren missar dock denna match och istället förväntas Thorgan Hazard kliva upp bredvid Lars Stindl som anfallare.
 
Mercedes-Benz arena, en av de finaste i Bundesliga i mitt tycke är inte riktigt utsåld, man har aviserat att ca 53 000 väntas och av dessa får Gladbach med sig ett fint stöd i form av ca. 4000 supportrar. Matchen innebär också att nyligen anställde Tayfut Korkut gör sin första hemmamatch som tränare för Stuttgart.
 
Läget i Mönchengladbach
Förutom resultatradens negativa utseende har även skadelistan som sett illa ut och varit på väg mot bättring fått sig ett tungt bakslag, Mönchengladbachs givne målvakt Yann Sommer blev skadad i mötet med RB Leipzig och enligt Hecking är han ännu inte redo att spela, inte heller Oscar Wendt är tillgänglig. Unge Laszlo Benés har varit borta en längre tid med ett benbrott men inledde den här veckan med att återvända till träning med boll tillsammans med övriga spelare, det krävs dock ytterligare lite tid innan han är kapabel att spela. Samma sak kan sägas om unge franske stortalangen Mamadou Doucouré som varit skadad mer eller mindre hela tiden sedan han kom till klubben förra sommaren. Sedan tidigare är Strobl, Traoré, Johnson, Villalba skadade.
 
Läget i Stuttgart
Med Tayfut Korkut in som tränare plockade Stuttgart en poäng i Wolfsburg efter att Mario Gomez kvitterat mot sin forna arbetsgivare. Formen är annars ingen ljus läsning, en seger på nio matcher och enbart fem poäng på dessa möten. Dessutom har man tre förluster på sina fyra senaste hemmamatcher och har då inte heller lyckats göra mål. Korkut har uttalat sig om att han vill se ett Stuttgart som agerar tidigt och tar tag i matcherna, sätter hög press och vågar gå för tre poäng vilket låter som en melodi som kan passa Gladbach ganska bra då Hazard, Grifo, Herrmann och Stindl tidigare haft god utdelning när Gladabach spelat på kontringar. Till detta möte får Stuttgart klara sig utan Carlos Mané och tidigare Gladbach spelaren Mattias Zimmermann, i övrigt är det full styrka. Trots att laget för närvarande slåss för sin överlevnad måste det sägas att det känns som att Stuttgart har något fint på gång, med rutinerade herrar som Zieler, Gomez och Badstuber tillsammans med yngre spelare som Akolo, Baumgartl, Ascacibar och Pavard skulle laget definitivt kunna klättra högre upp i tabellen och kanske framförallt nästa säsong utmana om en plats på övre halvan.
 
Potentiella startelvor
Stuttgart: Zieler; Pavard, Baumgartl, Badstuber, Insua; Ascacibar, Gentner; Akolo, Thommy; Ginzcek, Gomez
 
Mönchengladbach: Sippel; Jantschke, Ginter, Vestergaard, Elvedi; Grifo, Herrmann, Zakaria, Kramer; Hazard, Stindl
 
Spelplats: Mercedes-Benz Arena, Stuttgart
Tid: 15.30
TV: Expressen tv, laola1.tv 

Richard Östlund2018-02-11 11:06:07
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach