Lagbanner
Inför: Wolfsberg - Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach har möjlighet att koppla ett rejält grepp om vidare avancemang om man kniper 3 poäng borta mot Wolfsberg

Inför: Wolfsberg - Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach gick på en nit i Bundesliga under helgen då man föll mot Union Berlin med 2-0, nu har man istället möjlighet att koppla ett rejält grepp om avancemang i Europa League gruppen när man besöker Wolfsberg i Österrike.

Ja grupp J är verkligen ett getingbo för närvarande, Basaksehir leder gruppen på 7 poäng och bakom dessa finns Mönchengladbach och AS Roma på 5 poäng vardera medans Wolfsberg har 4. Det är med andra ord helt öppet i gruppen och där en seger ikväll skulle innebära att man har allt i egna händer inför den sista omgången.
 
Borussia Mönchengladbach
Helgen var som sagt ingen höjdare för ligaledare Borussia Mönchengladbach, 2-0 borta mot Union Berlin innebar ett abrupt slut på en annars god form hos ”Die Fohlen”. Man hade fram till helgen tre raka segrar i kroppen. Marco Rose kommer till den här matchen utan Christoph Kramer som är avstängd och sen är Laszlo Bénés skadad, Bénés förlängde förövrigt sitt kontrakt under föregående vecka och blir nu kvar hos Mönchengladbach till 2024. Ramy Bensebaini kommer också missa kvällens möte. Det verkar också som att Mattias Ginter och Nico Elvedi kommer saknas i mötet, det är med andra ord några riktigt tunga tapp som Rose dras med.
 
Marco Rose mötte media inför matchen och sa då följande ”Vi kan hantera bortfallen, det är alltid tufft när spelare saknas, oavsett vem det är. Vi har dock en bra grupp och en stark idé om hur vi ska lösa det. Vi litar på killarna som kommer gå in och spela istället”. Mönchengladbach kliver naturligtvis in som favoriter i matchen, trots att föregående möte innebar en förnedrande 0-4 förlust för tyskarna. ”Jag tror inte på favoritskap, för oss handlar det om att fortsätta jobba på den ursprungliga situationen, vi har jobbat hårt sedan första omgången och vill sätta vår prägel på matchen”.
 
Wolfsberg
Wolfsberg kommer till spel med en något dystrare form, man har två segrar och tre förluster på sina senaste fem matcher. I samband med detta har man också fått se sin tränare Gerhard Struber lämna för FC Barnsley och in istället har man fått den tidigare tränaren Mohamad Sahli som än så länge bara är ”interim-tränare” under den tid då jakten efter en tränare går vidare. Inför föregående möte med Wolfsberg så varnade undertecknad för Shon Weissmann, den israeliske forwarden. Det gäller även till den här omgången, Weissmann står på 14 gjorda mål, enbart glödhete Haaland i Salzburg är vassare målskytt i ligan än Wolfsbergs målkung. Michael Liendl, känd från sin tid i bla Fortuna Düsseldorf är ett hot att se upp med, senast lagen möttes hade man väldigt svårt att hantera de fantastiska inspelen från framförallt fasta situationer från playmakern. Liendl står på 14 assist hittills den här säsongen.
 
Potentiella startelva:
Borussia Mönchengladbach: Sommer, Beyer, Lainer, Jantschke, Wendt, Zakaria, Neuhaus, Embolo, Thuram, Stindl, Plea.
 
Matchinfo:
Spelplats: Stadion Graz Liebenau, Graz
Tid: 18:55
TV: Eurosport Player
Domare: Serdar Gözübüyük (NED)

Richard Östlund2019-11-28 09:23:56
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach