Lagbanner
2017-12-03 18:00

Wolfsburg - Mönchengladbach

Inför: Wolfsburg-Mönchengladbach
Dieter Hecking återvänder till sin gamla hemmaplan med möjlighet att ta Gladbach till en andraplats i tabellen vid seger.

Inför: Wolfsburg-Mönchengladbach

Efter att ha tagit en imponerande seger förra helgen i mötet med FC Bayern hoppas Mönchengladbach kunna bygga vidare på en gryende form när man reser till Volkswagen Arena för ett möte med VfL Wolfsburg i omgångens sista möte.

Dieter Hecking återvänder till gammal bekant mark, efter att ha lett Wolfsburg mellan 2012 och 2016 då klubben konstant var med i toppen ska han nu försöka styra Mönchengladbachs till en plats i kommande års Champions League. ”Die Fohlen” befinner sig för tillfället på en fjärde plats i tabellen men kan vid en seger ta över andraplatsen efter att Schalke tappat poäng hemma mot Köln och RB Leipzig förlorat med klara 4-0 emot Hoffenheim.
 
Wolfsburg har så sakteliga vaknat till liv efter en trevande inledning av säsongen, Martin Schmidt har tagit över klubben och har på sina 10 inledande matcher enbart två förluster, laget har dock på dessa matcher sju oavgjorda möten och ska klubben klättra ytterligare mot Europa-platserna bör man börja plocka trepoängare, att bli svåra att slå är dock en bra början.
 
Läget i Mönchengladbach
Skadeläget i Gladbach har sett ljusare ut, man har under en längre tid haft Traoré, Benes, Hofmann borta och under veckan gjorde även Herrmann och Jantschke dem sällskap i behandlingsrummet. Klubben har just nu sin bästa form på bortplan på över 12 år då man har tre raka segrar, en oroande statistisk faktor är dock att de senaste åtta lagen som har segrat mot Bayern har i nästa omgång förlorat, något som även Borussia varit med om senast för två år sedan då man efter en seger mot FC Bayern gick på pumpen rejält mot Bayer Leverkusen med 5-0.
 
Läget i Wolfsburg
Ja Wolfsburg har börjat plocka sina poäng, även om det nästan uteslutande under Schmidt handlar om enpoängare och klubben som många tror ska hålla till högre upp i tabellen har kanske börjat sin resa uppåt nu. Laget går in i detta möte utan duktiga mittfältsduon Ignacio Camacho och Maximilian Arnold. Förra omgången blev en förlust mot Augsburg och tränare Schimdt har yttrat sig om att man nu måste gå för tre poäng på hemmaplan. ”När man förlorar ett möte så vill du aldrig gå och förlora ytterligare en match på raken”. Med andra ord bör vi kunna se ett Wolfsburg som pumpar på offensivt där man har flertalet intressanta spelare i Origi, Malli och Gomez.
 
Potentiella Startelvor:
Wolfsburg: Casteels; Verhaegh, Knoche, Brooks, Tisserand; Guilavogui, Didavi, Gerhardt; Origi, Malli, Gomez
 
Mönchengladbach: Sommer; Elvedi, Vestergaard, Ginter, Wendt; Hazard, Zakaria, Kramer, Grifo; Stindl, Raffael 

Spelplats: Volkswagen Arena, Wolfsburg
Matchtid: 18.00
 

Richard Östlund2017-12-03 10:26:01
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach