Bayer Leverkusen - Mönchengladbach
4 - 0

Mardrömsminuter knäckte Borussia Mönchengladbach på Bayarena
Nattsvart.

Det fanns förväntningar om poäng i luften inför matchen. Dessa förhoppningar släcktes efter åtta minuter in i matchen. Bayer Leverkusen vann matchen med komfortabla 4-0.

Under matchens andra minut grinade oturen i ansiktet på Yann Sommer.
Det var en otursstart för Die Fohlen. Bakkers låga skott utanför boxen träffade stolpen, studsde tillbaka i Sommers ben och han hann inte reagera i tid för att hindra bollen från att passera linjen. 1-0 till Leverkusen. En käftsmäll helt enkelt.

Det skulle inte vara nog där. På Leverkusens högerkant firades de stora triumfer matchen igenom. Diaby hade stora stunder lekstuga.  I den åttonde minuten går Diaby förbi Scally ner till höger och  sedandrar tillbaka bollen in i mitten, och hittar där Schick som får utrymme för att skjuta ett skott i det bortre hörnet. Ett inte otagbart skott för Sommer i målet. 2-0 till Leverkusen.

I slutet av första halvlek får Gladbach en möjlighet att komma in i matchen. Bakker i Leverkusen som förövrigt gör en bra match tacklar Lainer på kanten av straffområdet. Domaren Aytekin ger inledningsvis en frispark, men VAR dömer ut en straff, tyvärr missar Stindl sin straffspark som räddas av Hradecky. Det var psykologiskt jobbigt. Inte nog med att Gladbach misslyckades att reducera. Lainers fotled skadades av tacklingen och han kommer vara borta under en längre tid. Marcus Thuram fick tyvärr också bytas ut för skada. En madrömshalvlek på alla sätt och vis.

Die Fohlen började andra halvlek mycket bra. Man tog redan från start tag i taktpinnen.  Då kom det som en riktig käftsmäll igen, i den 55:e minuten när Diaby fick bollen omkring straffområdet och avlossade ett skott som tar på Bensebainis ben och ändrar riktning. Sommer chanslös i målet och där var matchen avgjord. Resten av matchens spelades i princip av.

Den slutgiltiga reflektionen är att det inte var Borussia Mönchengladbach match. En kombination av otur och oskicklighet gjorde att man inte kunde vinna denna match. Jag hoppas att spelarna som skadade sig under matchen återhämtar sig fort och att man gör en analys av matchen, vad som inte var bra och förbättrar detta till nästkommande match mot Union Berlin.

MATCH FACTS
Bayer 04: Hradecky - Frimpong, Kossounou, Tah, Bakker – Aranguiz (84’ Baumgartlinger), Palacios (68’ Andrich), Paulinho (68’ Amiri), Demirbay, Diaby - Schick
Borussia: Sommer – Lainer (45+1’ Bensebaini), Ginter (63’ Netz), Elvedi, Scally – Kramer, Neuhaus – Hofmann, Stindl, Thuram (19’ Wolf) – Plea (63’ Herrmann)
Goals: 1-0 Sommer O.G. (3’), 2-0 Schick (8’), 3-0 Diaby (55’), 4-0 Amiri (87’)
Attendance: 15,105 (sold-out)
Yellow cards: Demirbay, Bakker, Paulinho, Diaby – Kramer, Wolf
Referee: Deniz Aytekin