2019-10-24 18:55

Roma - Mönchengladbach
1 - 1

Matchrapport: AS Roma 1 - 1 Borussia Mönchengladbach
Det var stort drama på Stadio Olimpico där Lars Stindl sent räddade en poäng för Borussia då han kvitterade på en straff i matchens 95e minut.

I ett regnigt Italien klev AS Roma och Borussia Mönchengladbach ut för batalj på ett för dagen ganska glest Stadio Olimpico. För Borussias del var det av yttersta vikt att minimalt få med sig ett kryss för att fortsatt ha chans på avancemang från gruppspelet.

Marco Rose ställer mer eller mindre upp med det förväntade laget, däremot valde han att ge Patrick Herrmann chansen från start istället för att sätta in Bénes från start som undertecknad spekulerade i. Herrmann har visat gryende form och var i mötet med Roma också väldigt livlig.

Marco Rose pratade inför matchen om hur han ville se Borussia kliva in i matchen och ta tag i taktpinnen och försöka trycka framåt direkt, detta måste man säga att laget tog helt fasta på. Borussia var det laget som tidigt var ute och skapade embryon till målchanser åtminstone, i 7e minuten tog sig Herrmann fram längs högerkanten och slår sedan ett långt inlägg mot bortre stolpen där en framrusande Ramy Bensebaini vräker sig fram. Algeriern träffar inte bollen vidare bra och bollen studsar utanför Lopez stolpe. Samme Bensebaini var minuten senare nära att ge Borussia ledning då han på en frispark från Florian Neuhaus kommer först på bollen och styr bollen med vänsterfoten upp i ribban hos Roma. Närmaste minuterna efter det här var det ytterligare ett koppel halvchanser med försök av Embolo, Thuram och Neuhaus som alla sökte lyckan från straffområdesgränsen utan att dock hota Pau Lopez nämnvärt.

Den stora pressen från gästerna avtog emellertid och i 23e minuten är det istället hemmalaget som har en riktigt fin möjlighet att ta ledningen. Javier Pastore fångar upp bollen strax utanför straffområdet efter en hörna som nickats bort, argentinaren avancerar in i straffområdet och chippar snyggt bollen över Borussiaförsvarare och kom hela vägen ner till kortlinjen innan avslutet kom, Sommer hade skärt av den minimala vinkel som var kvar för Pastore och kunde rädda skottet. I 32a minuten fick Roma ytterligare en hörna, Jordan Veretout slog in bollen och Nicolo Zaniolo når högst på bollen och nickar in den i bortre hörnet bakom Sommer. Zaniolo får gå upp förvånansvärt ensamt trots att han har tre försvarare runtomkring sig.

Den andra halvleken blev inte alls lika chansrik som den första, Roma höll Borussia stången och såg länge ut att enkelt kunna spela av matchen utan att tyskarna skulle kunna få med sig något. Det var först i de sista 15 minuterna som det började hetta till, inbytte Lars Stindl testade lyckan strax utanför straffområdet men kunde inte hålla ner skottet som smet över ribban. Roma hade sedan två fina chanser att helt punktera matchen, först var det Smallin som i 81a minuten kom upp fint på ett inspel och nickade bollen mot mål, bortalaget kunde dock pusta ut vid det tillfället. I 90e minuten fick Roma sen ett friläge efter att Dzeko tagit in bollen vid halva plan, efter mottagning på bröstet slår han en volley ut till en framrusande Florenzi som kommer fri längs högersidan, en Borussia försvarare börjar hinna ikapp honom och kanske är det den lilla störningen som gör att Florenzi sen skjuter utanför Sommer stolpe. Direkt efter är det Borussias tur att ha en riktigt bra målmöjlighet då Marcus Thuram gör sig fri i straffområdet och når ett inlägg från högersidan, fransosen försöker skjuta bollen på på uppstuds men klarar inte av att hålla nere skottet den här gången heller. I 93 minuten får Borussia sen en frispark på offensiv planhalva. Efter att bollen slagits in går Nico Elvedi upp i duell med Chris Smalling. Elvedi skarvar bollen som på repriserna klart och tydligt tar i ansiktet på Smalling, domare Collum ser dock inte detta utan tror att bollen seglar ner på armen på Smalling och blåser straff till Borussia. Lars Stindl kliver fram efter vilda diskussioner och sätter distinkt dit 1-1 vilket ger Borussia åtminstone lite hopp om att få fortsätta äventyret i Europa.

Poängen innebär att AS Roma fortsatt leder gruppen och att Borussia Mönchengladbach ligger på en sista plats, poängmässigt är det dock väldigt jämnt och det känns öppet inför fortsättningen.

Startelvor:
AS Roma: Lopez, Spinnazola, Smalling, Fazio, Kolarov; Veretout, Mancini; Zaniolo (Antonucci 77´), Kluivert (Florenzi 84´), Pastore (Perrotti 62´), Dzeko
Borussia Mönchengladbach: Sommer, Lainer, Jantschke, Elvedi, Bensebaini; Kramer, Zakaria, Neuhaus (Bénes 77´), Herrman (Hoffmann 62`); Embolo (Stindl 77´), Thuram