Matchrapport: Mönchengladbach-FC Bayern
Mönchengladbach tog en imponerande seger hemma mot FC Bayern med 2-1!

Borussia Park med sina 54.000 åskådare kokade rejält igår efter att Mönchengladbach besegrat ligaledaren FC Bayern, som alltid när man möter den tyska giganten blir segrar likt denna något alldeles extra och minnesvärt.

Första Halvlek
Det var gästerna som direkt tog kommande i matchen, inget märkvärdigt med det. Vicenzo Grifo hade nämnt redan innan att matchplanen var att ligga lågt och hota genom omställningsspelet, något som hemmalaget också gjorde väldigt bra inledningsvis. Den första stora händelsen i matchen blev dock ingen målchans eller liknande utan var av tristare orsak, Jannik Vestergaard och Christoph Kramer kolliderade med varandra och gjorde att Borussias tyske landslagsman tvingades lämna matchen på bår. Han fördes till sjukhus men kunde senare återvända till arenan och med andra ord var det inget allvarligt som drabbade Kramer, det diskuterades att det kan handla om en hjänskakning. Tony Jahntschke gick in och ersatte Kramer hos hemmalaget. Första målchansen kom ganska snabbt inpå skadeavbrottet och det var Raffael som tog sig fram till en farlighet efter att Lars Stindl nått brassen, skottet hotade dock aldrig riktigt Ulreich i målet. Med ca fem minuter kvar till halvtid tilldelades Gladbach en straff efter att Niklas Süle fått bollen på handen, Thorgan Hazard gjorde inget misstag från 12 meter och gav Gladbach ledningen. Bayern kunde snabbt ha fått in en kvittering då Robert Lewandowski klackade bollen i stolpen efter ett riktigt konstnummer i straffområdet. Med Kramer skadad flyttade Mattias Ginter upp på mittfältet och han blev helt ren i straffområdet och kunde stöta in Lars Stindls skottförsök i öppet mål precis innan halvtid vilket innebar 2-0.

Andra Halvlek
Andra halvlek blev föga överraskande en kamp om att hålla Bayern borta från straffområdet och Gladbach ska ha stort beröm för sättet man försvarade sig på. Kingsley Coman hade väl den enda riktigt heta chansen i andra halvlek då han lossade bössan strax utanför straffområdet, Yann Sommer kunde dock styra bollen i stolpen och tog sedan själv hand om returen. I den 74e minuten satte sedan Arturo Vidal reduceringen till 2-1, detta efter att Chilenaren snyggt tryckt in en volley från 25-30 meter, Sommer i målet såg bollen i sista sekund och kunde därför ej freda målet denna gång. I matchens sista sekunder kunde sedan Mönchengladbach gjort 3-1 då man kommer i ett 3-1 läge mot Bayern, Josip Drmic har dock tunnelseende och går på avslut från högerkanten av straffområdet när han enkelt kunnat spela bollen snett inåt mot en framrusande Thorgan Hazard. Matchen slutar tillslut 2-1 och Mönchengladbach kliver med det upp på en fjärdeplats i tabellen, med samma poäng som FC Schalke 04. Matchen innebar även ett slut på Jupp Heynckes svit om 30 matcher i Bundesliga utan förlust.

Startelvor:
Mönchengladbach: Sommer; Wendt, Vestergaard, Ginter, Elveddi; Zakaria, Kramer, Herrmann, Hazard; Stindl, Raffael

Bayern: Ulreich; Bernat, Süle, Hummels, Kimmich; Martinez, Vidal, Rudy; Tolisso, James; Lewandowski