2017-12-15 20:30

Mönchengladbach - Hamburger SV
3 - 1

Matchrapport: Mönchengladbach-Hamburger SV
Det blev en fin 3-1 seger för "Die Fohlen" mot HSV på fredagskvällen och man är bra med i kampen om Champions League när ligan nu tar uppehåll.

Borussia Mönchengladbach avslutade höstens Bundesligaspel på bästa sätt när man besegrade gästande Hamburger SV på Borussia-Park och det var framförallt två ynglingar som stack ut i 3-1 segern.

Michael Cuisance anlände i somras från franska AS Nancy-Lorraine och imponerade på många under försäsongen, det var nog få däremot som trodde att den unge playmakern skulle få många minuter under denna säsong. 18-åringen har fått några sporadiska minuter här och där i ligan och sett förtroendeingivande ut, mot HSV så ges han chansen från start i skadade Christoph Kramer och avstängde Denis Zakarias frånvaro och han gör det som central mittfältare bredvid lika unge Reece Oxford som tidigare i veckan, i mötet med Freiburg gjorde sin första start i Bundesliga då han spelade högerback i 1-0 förlusten.

Orutinen såg man inte mycket av då dessa två verkligen stod ut i matchen och dominerade mittfältet, Cuisance utsågs till matchens lirare och styrde ”Die Fohlen” på ett imponerande sätt.

I HSV startade André Hahn på topp tillsammans med Filip Kostic och som så ofta förr så lyckas den före detta spelaren återvända och näta på sin forna arbetsgivare, lyckligtvis denna gång spelade målet mindre roll.

Matchen
Mönchengladbach var det lag som direkt tog tag i taktpinnen, rejält revanschsugna efter veckans tama insats mot Freiburg. Reece Oxford hade ett spektakulärt skottförsök som sånär gav Gladbach ledningen redan innan klockan hunnit ticka till fem minuter, den unge engelsmannen plockade snyggt ner en hörna på bröstet och skickade iväg en kanon som tyvärr hamnade i ribban. Den flygande starten fick också snabbt utdelninge, i den nionde minuten forsar Thorgan Hazard in i straffområdet från högerkanten och spelas perfekt fram av Raffael, belgaren är sen kylig i sitt avslut och lyfter bollen över en utrusande Christian Mathenia i HSVs mål. Hamburg hade därefter en bra chans att kvittera då Mergim Mavraj nådde högst på en frispark och nickade bollen mot Yann Sommers bortre stolpe men där dök Lars Stindl upp och nickade undan bollen innan den hann leta sig in i nätmaskorna. Strax innan halvtid vände Michael Cuisance upp strax utanför straffområdet med bollen och avlossade ett riktigt tungt skott med vänstern, Mathenia hade ingen chans att nå bollen som tyvärr träffade stolpen.

Till andra halvlek var det ett piggare HSV som kom ut och det dröjde inte länge innan André Hahn rann igenom försvaret och blev frispelad, hans skott letar sig mellan benen på Sommer och in i mål till 1-1 efter att Aaron Hunt tagit tillvara på ett dåligt uppspel från Nico Elvedi och sedan spelat fram Hahn till målet. Dieter Hecking valde att byta in Vicenzo Grifo för att få fart på laget och han spelade fram Raffael till 2-1, Thorgan Hazard bröt en dålig passning av HSV försvaret och spelade till Grifo som avancerade centralt i banan innan han spelade ut till vänster där Raffael hittat yta, brassens skott letar sig sen in mellan Mathenia och första stolpen. Snabbt därefter kom så 3-1, Cuisance spelade fram Hazard som snyggt rundande målvakten innan han spelade in bollen centralt där en framrusande Raffael hann först på bollen och kunde stöta in den i öppet mål, hårt uppvaktad av en försvarare.

Segern innebar att Gladbach hänger med i kampen om Champions League platser, man slutar höst-delen av säsongen som liga sexa, på samma poäng som Dortmund, Bayer Leverkusen och RB Leipzig och enbart två poäng bakom Schalke på andraplats.

Startelvor:
Mönchengladbach: Sommer, Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt; Herrmann, Cuisance, Oxford, Hazard; Raffael, Stindl

Hamburger SV: Mathenia; Mavraj, Papadopoulos, Van Drongelen; Sakai, Hunt, Ekdal, Jung, Santos; Kostic, Hahn