Lagbanner
Med vind i ryggen tar Gladbach sikte mot toppen
Kommer Borussia Mönchengladbach få jubla för tredje matchen i rad?

Med vind i ryggen tar Gladbach sikte mot toppen

Det har varit en ojämn säsong hittills för Gladbach. Man har blandat högt och lågt i sina prestationer, vilket syns i tabellen. Under perioder i matcherna har man visat på fin kvalité i spelet. Men i sista tredje delen har det sett väldigt trubbigt ut. Marcus Thuram har varit skadad, Plea har haft en sviktande form och Embolo har inte riktigt kommit loss.

Men under onsdagskvällen för en dryg vecka sedan kom islossningen. Jag har sällan varit med om en sådan överkörning. Borussia Mönchengladbach pulvriserade Bayern München på hemmaplan i andra omgången av DFB-pokal och det kunde mycket väl ha blivit större siffror än 5-0. Bayern ställde upp med i stort sett ordinarie lag, vilket gjorde Die Fohlens insats mer imponerande. Man käkade upp mittfältet och Breel Embolo på anfallspositionen fick Bayerns backar att framstå som amatörer till fotbollsspelare. För att sätta in denna förlust i perspektiv, så var det den största förlusten för Bayern på 43 år. Under matchen var stämningen elektrisk och hemmapubliken bar fram spelarna att maximera sin prestation kombinerat med att Bayern bara spelade av matchen.

Under senaste ligamatchen kom Bochum på besök till Borussia-Park. Där var Gladbach piskade att vinna för att ha möjlighet att hänga på i övre delen i tabellen. Med cupmatchen i minnet var man rädd för en eventuell baksmälla. Men känslan i början av matchen var att man gasade på från start och det visade sig också på resultatet. 2-0 i halvtid, mycket rättvist. Men det gäller att hålla uppe jämnheten i spelet, i slutet av matchen lyckades Bochum reducera och var också nära att kvittera, men Sommer räddade fint. Med dessa två segrar i ryggen har Borussia Mönchengladbach självförtroende. Men det gäller att gå in ödmjukt i varje match som kommer. Det är bara tre poäng upp till fjärdeplatsen, vilket är helt otroligt med tanke på vilken ojämn start Gladbach har haft. Den kommande månanden blir viktig, varje poäng måste tas och är otroligt viktig för att komma ifatt i toppen av tabellen.

Under onsdagens presskonferens inför fredagens match mot FSV Mainz 05 var ett orosmoln att Denis Zakaria inte tränande för att han hade magproblem. Det hoppas vi inte är några problem inför matchen på fredag utan att han startar då. Eftersom Denis är nyckeln till framgång för Gladbach. Hans spel på mitten är fundamentalt för Gladbach. Det är en viktig match som betyder mycket. Vinner Gladbach denna match går man om Mainz i tabellen och har häng på toppen. Det är viktigt att fortsätta ha den positiva energin kring klubben eftersom det är ett landslagslagsuppehåll som stundar efter denna match. Mot tre poäng Die Fohlen!
 

Dennis Ottossonottto_93@hotmail.com2021-11-04 16:26:00
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach