Lagbanner
Mönchengladbach 0 - Wolfsberger 4 : Mardrömsstart i Europa League
Borussia levde inte alls upp till förväntningarna utan hade en mardrömsstart på Europa League äventyret.

Mönchengladbach 0 - Wolfsberger 4 : Mardrömsstart i Europa League

Borussia Mönchengladbach inledde i torsdags sitt Europa-äventyr med en match mot österrikiska Wolfsberger, en match där ”Die Fohlen” på förhand var stora favoriter. Ingenting gick dock Gladbachs väg och matchen slutade med en fiaskoartad förlust.

Det är snart två och ett halvt år sedan Gladbach stoltserade med en hemmamatch i Europa, fansen hade slutit upp och bjöd på mäktig koreografi, det hela slutade dock i en mycket bitter återkomst.
 
Marco Rose valde att göra en förändring i startelvan sedan helgens derbyseger mot Köln då han plockade ut Breel Embolo och istället gav Laszlo Bénes chansen från start, det var med andra ord inget snack om att Rose skickade ut ett så bra lag som möjligt för att kunna skaffa laget en bra start på gruppspelet.
 
Första halvlek
I min införrapport nämnde jag israelen Shon Weissmann som fått en flygande start på sin karriär hos Wolfsberger, det var också han som höll sig framme i den 13e minuten då 0-1 kom till. Gästerna lyckades ta sig fram på högerkanten och få till ett inlägg som ändrar riktning via gladbachspelare, Weissmann smiter förbi Nico Elvedi och sträcker sig fram tillräckligt för att få en tå på bollen som sedan smiter förbi Sommer och in vid bortre stolpen. I införrapporten nämndes också Michael Liendl som ett stort offensivt hot då han har en fantastiskt fin vänsterfot att sätta sina kamrater i vassa målchanser med, det var också hans frispark som i den 31a minuten gick förbi hela Gladbachs försvar och nådde Mario Leitgeb som kunde nicka in 0-2 bakom Sommer i målet. Gladbach hade inte några större chanser att hota med, Bénes hade ett avslut från en bra bit utanför straffområdet som gick långt utanför målet. Marcel Ritzmaier lyckas strax innan halvtid ta sig fram längs Wolfsbergers vänsterkant och tar sig förbi Bénes och Ginter i Mönchengladbach och in i straffområdet för ett avslut, Sommer räddar i första läget men returen hamnar även den rakt framför Ritzmaier som enkelt kan stöta in 0-3 vilket också är ställningen när vi når halvtid.
 
Andra halvlek
En kort stund in i andra halvlek tar sig Mönchengladbach fram längs högerkanten efter fint spel, bollen kommer ut till högerbacken Lainer som sätter ett fint inspel bakom Wolfsbergers backlinje och når Plea som får ett drömläge att reducera, avslutet sitter dock rakt på målvakten som gör en bra parad. Plea såg dessutom ut att vara i en offsideposition, något som domaren vad det verkade missade helt och hållet. I den 69e minuten får Wolfsberger en hörna från höger, bollen spelas in och letar sig igenom hela den klunga av spelare som finns vid första stolpen och går istället till Mario Leitgeb på bortre stolpen som efter en studs nickar in bollen till 0-4, av reprisen att döma lär inte Rose vara nöjd med ingripandet av Bensabaini som helt och hållet släpper Leitgeb som enkelt gör sitt andra för kvällen. Efter 0-4 är matchen inte av något högre underhållningsvärde, Mönchengladbach sticker upp vid några tillfällen och har avslut genom Bénes och Lainer men hotar aldrig egentligen Wolfsberger ordentligt vid något tillfälle.
 
En tung start för Mönchengladbach i Europa och Rose som tidigare pratat om hur viktigt Europa League är för klubben kommer säkerligen vara ifrågasatt efter den här starten. Det är nu viktigt att man snabbt kan lägga den här förlusten bakom sig, känslan är att man inte har råd att ta annat än 3 poäng när man reser till Turkiet för mötet med Istanbul Basaksehir.
 
Matchfakta
Startelvor:
     Mönchengladbach: Sommer; Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini; Kramer, Bénes, Zakaria, Neuhaus (Embolo 46´); Thuram (Herrmann 72´), Plea (Raffael 72´)
                      Wolfsberger: Kofler; Novak, Sollbauer, Rnic, Schmitz; Liendl, Leitgeb, Ritzmaier (Wernitznig 86´), Schmid, Niangbo (Schmerböck 90´); Weissmann (Schmidt 84´)
 
Mål: 0-1 Weissmann (13´) 0-2 Leitgeb (31´) 0-3 Ritzmaier (41´) 0-4 Leitgeb (68´)
Publik: 34.846
Gula kort: Mönchengladbach: Bénes, Plea, Zakaria, Kramer – Wolfsberger: Ritzmaier, Rnic, Schmitz, Schmid

Richard Östlund2019-09-21 09:50:42
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach