Lagbanner
Silly Season Mönchengladbach: Michael Lang lämnar för Werder Bremen
Michael Lang är klar för Werder Bremen på lån, i lånet finns en köpoption.

Silly Season Mönchengladbach: Michael Lang lämnar för Werder Bremen

Försäsongen är igång och den nya säsongen väntar runt hörnet, det är hög tid för både värvningar och försäljningar. Här sammanfattas det som rör Borussia Mönchengladbachs lagbygge för säsongen 2019/2020.

Klara spelare in:
 
Breel Embolo ANF 22 år Schweiz €10 miljoner – Tidigare supertalangen fick det aldrig att flyga i FC Schalke 04 och han värvas nu in för €10 miljoner plus ytterligare prestationsbaserade klausuler. Snabb och kraftfull spelare som ofta utgått från en kant men nu väntas spela bredvid Pleá i anfallet. Gjorde föregående år 20 matcher då han mäktade med 5 mål och 4 assist.
 
Stefan Lainer HB 26 år Österrike €12 miljoner – Högerbacken följer med Rose till Mönchengladbach. Har varit ordinarie i Salzburg sedan han värvades in inför säsongen 2015/2016. Har 12 landskamper för Österrike på meritlistan.
 
Max Grün MV 32 år Tyskland – Hämtas in från SV Darmstad 98 för att agera backup till givne Yann Sommer.
 
Lászlo Bénes CM 21 år Slovakien – Mittfältaren återvänder från sin lånesejour i Holstein Kiel där han imponerade och gjorde 2 mål samt 6 framspelningar på 15 matcher.

Marcus Thuram VY 21 år Frankrike – Franske storstjärnan Lilian Thurams son har stått för en imponerande säsong i EA Guingamp som dock åkte ur Ligue 1. Nio mål i Ligue 1 i ett bottenlag och dessutom i en position där han utgått till vänster i anfallet mestadels imponerar, så pass mycket att han togs ut, om än som reserv, till franska U21 landslaget. Klubbar som Lyon ska också vara intresserade av den gänglige (1,92 lång) yttern.
23/7 Har skrivit på ett kontrakt över kommande fyra säsongerna, Thuram kostar Gladbach €12 miljoner enligt rapporter. Kommer spela i tröja nummer 10.

Ramy Bensebaini 24 år Vänsterback Algeriet - Ytterligare en spelare från Ligue 1 ryktas nu till Gladbach, denna gång är det Stade Rennais vänsterback Bensebaini som är på tapeten. Algeriern har precis varit iväg och vunnit Afrikanska mästerskapen och ska nu ta välbehövlig semester men verkar ha en flytt inplanerad under sommaren också. Förutom Gladbach verkar det finnas intresse från flertalet Premier League klubbar för Benebaini också. Kommer förmodligen kosta mellan €10-15 miljoner att lösa.
14/8 Har idag presenterats av Borussia! Bensebaini har skrivit på ett kontrakt över fyra säsonger.
 
Klara spelare ut:
 
Thorgan Hazard OMV 26 år Belgien – Nyckelspelaren gör precis som flertalet andra Gladbach spelare, gör flytten till de gulsvarta. Efter en imponerande säsong med 10 mål och 12 assist har Hazard den yngre nu valt att gå vidare i karriären. Gladbach fick också hyfsat betalt för spelaren, närmare €25,5 miljoner enligt transfermarkt.
 
Josip Drmic ANF 26 år Schweiz – Drmic kom till Gladbach som en aktad målgörare men har egentligen haft det väldigt svårt att leverera i Bundesliga efter hans fina säsong i Nürnberg. Nu gick kontraktet ut och han har valt att lämna för Norwich i Premier League.
 
Moritz Nicolas MV 21 år Tyskland – Har länge ansets varit en väldigt lovande målvakt, med Yann Sommer kvar i klubben kommer det dock dröja innan Nicolas får chansen på riktigt. Nu lånas han ut till nykomlingen Union där han får slåss om speltiden, undertecknad har svårt att se att Union skulle vilja ge en orutinerad målvakt som Nicolas chansen när de ska försöka hålla sig kvar, varvid denna utlåning känns aningen märklig. Speltid borde vara prioriterat.

Michael Lang 28 år Högerback Schweiz - Lang har inte lyckats etablera sig på det sätt som man hoppades sen han värvades ifrån FC Basel. Efter att ha fått ytterligare konkurrens från Stefan Lainer som står väldigt högt i kurs hos Marco Rose väljer nu Lang att vandra vidare. Övergången är ett lån initialt.
 
Rykten in

Malang Sarr MB 20 år Frankrike – Ytterligare en i raden av det franska försvarsundret som växer sig fram. Mittback som även kan spela till vänster i försvaret, har dock mestadels spelat till vänster i en trebackslinje denna säsong. Inte den längsta av försvarare men har en bra spänst, tajmin och framförallt en fin vänsterfot. Värderas till €18 miljoner enligt transfermarkt och blir inte billig att lösa. Flertalet av Europas största klubbar har nämnts som intressenter.
 
Flavien Tait 26 år VY Frankrike – Ytterligare en fransos som Eberl spanar in, stod för en imponerande säsong i Angers och gjorde 5+9 på 36 matcher. Är en kreativ spelare som skulle kunna vara tänkt som Hazards ersättare.
13/7 Har skrivit på ett kontrakt med Stade Rennais och kostade Bretagne klubben €9 miljoner kronor.
 
Bryan Mbuemo 19 år VY Frankrike – Talangfull ytter i ESTAC Troyes i franska Ligue 2. Jagas av FC Schalke 04, Girondins de Bordeaux, OGC Nice, RSC Strasbourg med flera. Enligt media har dock Gladbach hoppat före de andra klubbarna då de har lagt ett bud som ska möta den värdering som Troyes har. Mbuemo har annars tidigare sagt att han ska stanna inom Frankrike för fortsatt utveckling, återstår att se om Gladbach kan övertyga spelaren ifråga.

Oriol Busquets 20 år Defensiv mittfältare Spanien - Defensiv mittfältare som huserar i Barcelonas B lag. Är en teknisk defensiv mittfältare med god fysik som har svårt att slå sig in i Barcelonas a-trupp (vem kan klandra honom). Nu kommer rykten om att Busquets är beredd att röra på sig för att få mer speltid och rutin från spel i ett förstalag.

Rykten ut

Denis Zakaria 22 år MC Schweiz – Har fyllt luckan efter Xhaka på ett förtjänstfullt sätt, har med sin fysik och löpvilja gett ett gott tillskott till det centrala mittfältet. Nu ryktas det att klubbar som Dortmund är intresserade av Zakaria som dock ser ut att stanna åtminstone en säsong till. Lär passa bra in i Roses spelsätt.
 
Nico Elvedi 22 år MB Schweiz – Mittbacken har vuxit ut till en försvarsgeneral av hög Bundesliga-klass, något som lett till att bland andra Pep Guardiola tittat in spelaren för en eventuell övergång. Det sägs att Manchester City ska kunnat tänka sig betala runt €30 miljoner för Elvedi, något som Gladbach dock anser vara för lite. Återstår att se om engelska mästarna kommer att göra ett riktigt försök att värva Elvedi i sommar.
2/8 Rykten gör gällande att både Atlético Madrid och Tottenham Hotspurs är intresserade av att köpa Ginter.
 
Michael Cuisance 19 CM Frankrike – Franske talangen gjorde en väldigt fin säsong 17-18 och många trodde att han skulle växa ut ännu mer under föregående säsong, skador stannade utvecklingen något men vi vet alla vilken fin talang detta är. Det har nu ryktats om att franska klubbar som Lille, Strasbourg (förövrigt staden där Cuisance föddes) samt Nantes vill ha in spelfördelaren som dessutom vad det verkar är öppen för en flytt hem till Frankrike då han vill försäkra sig om mer speltid.
30/7 Flertalet medier börjar påtala att Cuisance vill vända hem till Frankrike och spel i Ligue 1. Där verkar framförallt OGC Nice och Stade Rennais vara sugna på ynglingens signatur.
 

Richard Östlund2019-08-30 08:58:00
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach