Tre poäng och fantastisk stämning på läktaren
Thuram fick fira sin födelsedag som målskytt.

Det var en tafatt inledning av matchen, man fick känslan av att spelarna var nervösa och tagna av stundens allvar. Efter 20 minuter drog Hoffenheim på sig ett rött kort och där började matchen, är känslan. Borussia Mönchengladbach kunde tillslut vinna med 3-1.

Det var en speciell känsla i kroppen inför matchen. Som sig bör när det är hemmapremiär. Men hur skulle Borussia Mönchengladbach angripa den här matchen? Lars Stindl var skadad, så Yann Sommer hade kaptensbindeln på sig. Vid slantsinglingen så var det två målvakter som kaptener, inte alltför ofta man ser det.

Första halvlek, Daniel Farke är en tränare som vill kontrollera matchen med ett bollinnehav. Som vill bygga spelet bakifrån, då är det fundamentalt att man kan spela sig ur den första pressen. Det är något som man misslyckades med emellanåt. Alldeles för tidigt att analysera, men förhoppningsvis blir vi mer noggranna i uppspelsfasen nästkommande matcher.

13:e minuten, Scally tog ett gult kort efter en ful tackling som det säkerligen låg en viss frustration bakom.

15:e minuten, Neuhaus vinner bollen högt upp i planen och får ta emot en ful tackling som renderar i ett gult kort.

19:e minuten, Stefan Posch får syna det andra gula kortet och blir utvisad. En spelare som är övertänd och ur balans.
Intensiteten ökar och många får säkert känslan av att Borussia Mönchengladbach ska ta över matchen helt. Men man är inte riktigt synkade i presspelet och har inte tillräckligt tempo i sitt passningsspel. Det blir mer av ett Hawaiispel och man byter chanser fram och tillbaka. Ingen matchbild som Daniel Farke gillar.

25:e minuten, Hoffenheim chockar med 1-0. Det är slarv på mittplan som är upprinnelsen till situationen och sedan blir vi alldeles för låga och passiva i straffområdet. Det är ingen som har mellanytan i straffområdet. Det går även diskutera om att Sommer ska ta det skottet.

42: minuten, hörna från Hoffman och en tillbakanick från Itakura och sedan en cykelspark från Bensebaini i mål. 1-1 är ett faktum och psykologiskt viktigt att ta med sig in i halvtid.

Andra halvlek, intensiteten var hög i början av andra halvlek, men man fick känslan av det inte var tillräckligt kontrollerande ifrån Borussia Möchengladbach sida. Koné tappade bollen på mitten så att Hoffenheim nästintill fick ett friläge. I sekvensen efter kommer Hoffman fri och skjuter i ribban.
50:e minuten, Borussia Mönchengladbach börjar etablera sitt spel på offensiv planhalva.

71:e minuten, Plea spelar fram Thuram som kommer fri med målvakten och han är hur kylig som helst. Ett härligt sätt att få fira sin födelsedag. 2-1.

78:e minuten, Plea återigen hittar med ett inlägg Elvedi som utökar ledningen 3-1. Luften går ur Hoffenheim och 3 poäng är hemma.

MATCH FAKTA

Borussia: Sommer – Scally (84’ Lainer), Itakura, Elvedi, Bensebaini – Koné, Kramer – Plea, Neuhaus, Hofmann (89’ Herrmann) – Thuram

Hoffenheim: Baumann – Posch, Vogt, Kabak – Kaderabek (64’ Akpoguma), Samassekou (24’ Nsoki), Skov – Prömel, Baumgartner (80’ Damar) – Rutter (64’ Bruun Larsen), Kramaric (80’ Rudy)

Mål: 0-1 Skov (25'), 1-1 Bensebaini (42'), 2-1 Thuram (71'), 3-1 Elvedi (78')

Publik: 49 659

Gula kort: Scally – Posch Samassekou, Vogt

Röda kort: Posch (19')

Domare: Daniel Siebert (Berlin)

Det var en insats som har mer att önska. Men det som var primärt denna match var att vinna för det är poängen som räknas i slutändan. En perfekt start på säsongen. Nu hoppas vi Borussia Mönchengladbach spinner vidare på den här vinsten och gnuggar vidare inför nästkommande match.