Lagbanner
Vincenzo Grifo klar för Mönchengladbach
Vincenzo Grifo, här i Freiburgs kläder har efter sin fina säsong valt att flytta till Mönchengladbach.

Vincenzo Grifo klar för Mönchengladbach

Det har pratats om det under ganska många veckor nu men igår blev det så tillslut klart att Vincenzo Grifo lämnar Freiburg för en flytt till Borussia Mönchengladbach där 24-åringen har skrivit på ett kontrakt fram till sommaren 2022.

Grifo, en tekniskt begåvad offensiv mittfältare som har italienska rötter men är uppväxt i Tyskland och närmare bestämt Baden-Württemberg där han i lokala laget VfR Pforzheim började sin karriär. Han representerade ett antal olika föreningar i regionen innan han hamnade i Hoffenheim där karriären började ta fart. Det var nämligen efter en fin säsongsinledning med fem mål på sex matcher för deras reservlag som huvudtränaren Markus Babbel bestämde sig för att ge Vincenzo chansen i Bundesliga. Det blev tre framträdanden sammanlagt innan han fick ge sig ut på lån ner till 2.Bundesliga där han under de senaste åren har fantastiskt fin statistik med sig.
 
Säsongen 2014/15 spelade Grifo i FSV Frankfurt där han på 33 matcher mäktade med sju mål och nio assist, de fina siffrorna ledde till intresse från Freiburg som hade åkt ur Bundesliga och skulle ta sig upp igen. Under klubbens år i andraligan gjorde Grifo imponerande 14 mål och 15 assist på 31 matcher och han blev sedemera känd som en frisparksspecialist och poängmakare av rang.
De fina siffrorna har 24 åringen även tagit med sig till Bundesliga där han iår är en stor anledning till att Freiburg mäktade med att som nykomling knipa en Europaplats. 6 mål och 12 assist på 30 matcher blev facit denna säsong som nykomling i Bundesliga.
 
Grifo spelar allt som oftast utifrån vänsterkanten men får fritt spelrum att söka sig in i banan för att utmana mer centralt där han är väldigt skicklig på att antingen ta egna avslut eller trä in bollen bakom backlinjen. Det blir intressant att se vart han kommer placeras i Gladbach, kommer han få utgå från kanten eller kommer man sätta honom i en offensiv mittfältsroll direkt? Klart är i alla fall att Grifo har alla attribut för att bli en favorit på Borussia-Park.
 
Sportchef Max Eberl hade följande att säga om sin nyaste rekrytering:
”Vincenzo har haft en väldigt fin utveckling i Freiburg under de två senaste åren och har verkligen bidragit till deras fina säsong i år. Han kommer göra oss än mer flexibla i offensiven och vi är väldigt glada att vi kunde få hit honom till Mönchengladbach”.
 
Grifo kommer spela i tröja nummer 32.
 

Richard Östlund2017-05-30 08:11:57
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach