Nyheter i notisform – de nya matchställen är presenterade

Nyheter i notisform – de nya matchställen är presenterade

Reservlaget gör affärer med Ajax och Manchester United
För lite mindre än två veckor sedan började det ryktas om att Real Madrid och Ajax var intresserade av att värva Alex Méndez från Freiburgs reservlag. Både Real Madrid och Ajax ska ha blivit så pass imponerade av den amerikanske innermittfältarens prestationer under sommarens U20-VM i Polen att de två storklubbarna önskade få fram en övergång med omedelbar verkan. Idag, 30 juli, blev det klart att Méndez skriver på ett treårskontrakt med Ajax, där han till en början kommer spela med de holländska mästarnas reservlag. 18-årige Méndez anslöt gratis till Freiburgs U19-lag för bara ett halvår sedan efter att amerikanens kontrakt med Los Angeles Galaxy hade gått ut. Någon övergångssumma i Ajax-affären har ännu inte bekräftats, men att affären skulle vara gratis för holländarna är inte speciellt troligt.
 
Några dagar innan Méndez-försäljningen hade Freiburgs reservlag redan förhandlat klart med Manchester United om en annan övergång. Denna gång är det Freiburg som köper en spelare. Den 19-årige anfallaren Nishan Burkart ansluter från den engelska storklubbens reservlag. Nishan Burkart har bland annat gjort två mål på sju matcher för Schweiz U19-landslag och spelade åtta år i FC Zürichs ungdomslag innan flyttlasset gick till Manchester, där Burkart spelade tre år för United.  

Fabian Schleusener lämnar SC Freiburg
För anfallaren Fabian Schleusener väntar det nya utmaningar då han nu ska försöka konkurrera ut Mikael Ishak. 27-årige Schleusener säljs nämligen till FC Nürnberg för en summa runt 450 000 euro, enligt Transfermarkt. Schleusener fick aldrig något större förtroende från Christian Streich i SC Freiburg, då det endast blev en ynka match för A-laget. Under de tre senaste åren kunde Schleusener dock bevisa att han är en kompetent anfallare i de lägre i divisionerna, då han vid utlåningar till FSV Frankfurt (9 mål), Karlsruher SC (21 mål) och SV Sandhausen (11 mål) visade att han har näsa för mål. 

Petersen, Heintz och Günter går som katter
I början på månaden presenterade SC Freiburg den kommande säsongens matchställ. Petersen, Heintz och Günter var de som fick äran att mannekänga på Catwalken utanför Schwarzwald-stadion. Petersen fick visa upp den rödsvart randiga hemmatröjan, Heintz fick bära den svartvit randiga bortatröjan och Günter fick nöja sig med den lila tredjetröjan. Själv kan jag tycka att tredjetröjan är för opersonlig och inget som symboliserar Freiburg. Jag hade hellre sett en grön eller rödgul (Badens färger) tredjetröja. Hemmatröjan och bortatröjan är dock snygga.

 
 

Ludwig Dahlström2019-07-30 20:36:00
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II