Positiva röster kring laglig pyroteknik

Positiva röster kring laglig pyroteknik

Överlag råder det positiva tongångar gällande användandet av legal pyroteknik efter det historiska första testet på Volksparkstadion under föregående helg.

Under den föregående veckan meddelade det tyska fotbollsförbundet att man gett sitt godkännande till HSV att låta deras supportrar använda sig av pyroteknik i samband med lördagens match mot Karlsruher SC hemma på Volksparkstadion.
 
Aktionen blev lyckosam då de tio rökfacklor som tillåtits användas framför Nordtribüne strax innan avspark brann av som planerat, och experterna som fanns på plats för att övervaka så allt gick rätt till behövde aldrig ingripa.
 
Sedan dess har HSV blivit kontaktade av ett flertal tyska föreningar samt ultrasgrupperingar till dem, som efterfrågat information om hur de ska gå till väga för att på egen hand kunna ansöka om tillstånd hos DFB. HSV säger sig varit väldigt tillmötesgående och besvarat förfrågningarna så gott man har kunnat. 
 
Dessutom har klubben skickat ut ett mejl till samtliga årskortsinnehavare med en undersökningsenkät för att ta reda på vad åskådarna på plats mot Karlsruhe ansåg om användandet av pyroteknik. Hela 98 procent av de tillfrågade (just nu cirka 5000 som besvarat enkäten) har svarat att de kände sig säkra under utförandet, 95 procent att de inte påverkades och 89 procent att de gärna vill se mer legal användning av pyroteknik i samband med Hamburgs hemmamatcher. 



Således är majoriteten positiva till det hela och siffrorna lär inte förändras i någon större grad innan undersökningen stänger vid midnatt.
 
Undertecknad skrev i förra veckan att det här mycket väl kan vara startskottet på ett stort genombrott i debatten om pyroteknik, och med tanke på det lyckade utfallet i den första lagliga pyroteknikaktionen någonsin i Tyskland håller vi tummarna för att förbundet fortsättningsvis kommer vara öppna för att genomföra fler tester.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-02-12 16:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV