2021-03-01 20:30

St. Pauli - Hamburger SV

"Pressen ligger inte på oss"

"Pressen ligger inte på oss"

Om lite drygt 24 timmar är det dags för årets sista derby mellan St. Pauli & hsv på Millerntor Stadion.

Så var det dags för säsongens höjdpunkt även om det är svårt att hitta någon vidare derbykänsla när läget är som det är. Men trots detta så får man inte glömma att imorgon utspelar det sig ett derby och vi St Pauli anhängare vet hur mycket en derbyvinst betyder för oss för stan & för klubben. Imorgon är det hjärta mot pengar och mycket annat. Vi har bevisat så många gånger förr att en derbyseger räddar i stort sett en hel säsong det är bara att titta på fjolåret när Jos Luhukay blev den första tränaren i St. Pauli att vinna båda derbyna på en säsong och tack vare det fick han ha jobbet kvar säsongen ut. 

Det är bara till att backa bandet till 2010 när vi spelade i Bundesliga när vi spelade 1-1 i hemmaderbyt och vann med 0-1 på bortaplan inför 57 tusen åskadare. Därefter tog derbyna 7 års uppehåll innan det var dags igen för 2018 var det dags igen där det återigen blev delad pott 0-0. Men på hösten fick vi en riktig håll käften match när hsv vann med hela 0-4 på Millerntor. Men därefter ser det betydligt ljusare ut för oss då vi har vunnit 2 av dom 3 senaste derbyna. 16 September 2019 vann vi med 2-0 och de sista riktiga hamburg derbyt som spelats inför publik vann vi också med 0-2 på ett fullsatt Volksparkstadion. Vårens derby slutade med delad pott 2-2 och där är vi just nu när vi imorgon går mot ett nytt derby. 

Läget i laget är fortsatt stabilt där vi har Christopher Avevor nyopererad igen och förväntas inte spela mer detta året. Några större invändingar i startelvan kommer vi inte heller att få se. Då ni som läser mina inlägg redan vet att St. Pauli är ligans starkaste lag just för tillfället. Vi kommer att få se Dejan Stojanovic i målet där vi följer upp med den nya stabila backlinjen här har det dock ryktas att Tore Reginiussen kanske får starta från start imorgon som mittback men det vet vi när det närmar sig avspark. Annars blir backlinjen intackt med Sebastian Ohlsson,Philipp Zieris,James Lawrence,Leart Paqarada. På mittfältet hittar vi Eric Smith som imorgon spelar sitt första hamburgderby och kanske hans största match i karriären, framför honom fyller vi såklart på med Rodrigo Zalazar och Finn Becker. längst fram hittar vi ligans farligaste annfallspar i form av Guido Burgstaller och Omar Marmoush

Min känsla inför morgondagen är faktiskt inte alls så bra som det brukar vara när det gäller derbyn. Då hsv nästan är piskat att vinna imorgon då man är nere på 4:de plats i tabellen just nu. Och vi har spelat en sådan bländande fotboll den senaste tiden och när segrarna trillar in så närmar man sig så smått en förlust, men jag hoppas över min döda kropp att förlusten kommer imorgon. För det är dags för nya hjältar att kliva fram och få sig ett ansikte på stans klibbor, mer om dettta vet vi runt 22:15 imorgon. 

Matchens sänds på Viaplay klockan 20:30

" WER WIRD DEUTSCHER MEISTER - HA, HA, HA, HSV "

Allez Zusammen!

Tillsist Hamburg är Brun Vitt minst 24 timmar till! 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-02-28 19:19:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli