Opel Arena, 2021-08-15 15:30

Mainz 05 - RB Leipzig
1 - 0

Rejäl missräkning i premiären
Tung premiär för Forsberg och Leipzig.

Rejäl missräkning i premiären

Elva hemmaspelare i covid-karantän hjälpte föga. Trots stort spelövertag blev Moussa Niakhatés mål i den 13:e minuten matchens enda, och Jesse Marchs mannar får vända hem med noll premiärpoäng. En ordentlig missräkning för Die Roten Bullen om man vill utmana om ligatiteln.

Efter Bayerns poängtapp i öppningsmatchen av Bundesliga-säsongen i fredags kväll fanns chansen för Leipzig att få en kanonstart på säsongen när man under söndagseftermiddagen gästade Mainz. Jesse Marsch mönstrade en stark startelva med prestigevärningen André Silva som spets i anfallet. Utsikterna för tre premiärpoäng var goda, inte minst med tanke på hemmalagets kaotiska situation med hela tio spelare otillgängliga på grund av bekräftade covid-fall. Det var alltså ett rejält sargat hemmalag som välkommnade Leipzig till välfyllda läktare på Opel Arena. 

"Inte tillräckligt bra helt enkelt"
Drygt tio minuter in i matchen var dock olyckan framme för Leipzig. Nordi Mukiele står för en ordentlig felträff i eget straffområde och bjuder hemmalagets Moussa Niakhaté på ledningsmålet. Ett ledningsmål som resulterade i ett Mainz som föll lågt i positionerna och gjorde det svårt gästerna att bryta sig igenom. Så pass svårt att de svartklädda gästerna aldrig fick hål på hemmalaget. Bryta igenom låga försvar är något som lagkapten Willi Orban efter matchen är inne på att man måste utveckla.

- Vi var inte tillräckligt bra idag helt enkelt. Vi vet hur Mainz spelar. Det är defensivt och fysiskt. Vi kommer möta fler lag som står lågt under säsongen och vi måste hitta ett sätt att bryta igenom det, säger Orban efter matchen. 

Huvudtränare Marsch är inne på samma spår efter slutsignal.

- Mainz försvarar lågt efter deras mål och fightas för varenda boll. De gör det trångt för oss, säger amerikanen.

Mållös debut för Silva
Trots stort spelövertag i den andra halvleken så saknades de riktigt heta målchanserna för gästerna. Närmast var mittback Orban som i den 86:e minuten tajamde en högerhörna perfekt, avslutet dock strax utanför Robin Zentner i Mainz-kassens vänsterstolpe. De offensiva stjärnorna med Emil Forsberg och Andre Silva som frontfigurer hade en tuff eftermiddag. Den sistanämda, som är värvad för att göra de målen som Leipzig tappat sedan Timo Werner lämnade förra sommaren, var aldrig riktigt nära att spräcka nollan i ligadebuten för Leipzig. Även Foppa hade svårt att hitta igenom med farligheter sista tredjedelen och det lär krävas några omgångar innan sammarbetet mellan de offensiva stjärnorna fungerar full ut. Något positivt att ta med sig var däremot inhoppet för Dominik Szoboszlai. Låt oss nu hoppas att den killen får vara hel och kry hela säsongen, för då lär vi få se honom mer och mer frekvent dyka upp i Marsch startelva. 

På fredag väntar hemmapremiär när Stuttgart gästar Red Bull Arena. Återstår att se om Leipzig kan luckra upp det försvaret. 

 

Andreas Larssonandreaslarsson97@outlook.com@LaArssons2021-08-15 21:00:25
Author

Fler artiklar om RB Leipzig