Så rullar det snart igång igen
Alltid uppfriskande med glada miner. Men nu börjar allvaret igen...

Så rullar det snart igång igen

Nästa helg drar fotbollen åter igång i Tyskland. För St. Paulis del handlar allt om att säkra kontraktet.

Så är det klart att fotbollen i Tyskland rullar igång igen från och med lördagen den 16 maj. I Zweite återstår nio omgångar och för St. Paulis del så rullar det hela igång med ett möte hemma på Millertor mot Nürnberg som också ligger där och brottas i tabellens nedre skikt. (Hela spelschemat hittar ni här.) 

Kan vara värt att nämna att det i skrivande stund är fjorton poäng upp till kvalplatsen där storebror HSV just nu ligger och lurar. Inget att sträva efter, och helt ok, om ni frågar mig. För, i ärlighetens namn, har Braun-Weiss säsong varit medioker. De dubbla segrarna över just HSV den här säsongen kommer att gå till historien, men i övrigt är det kört sedan länge. Och det har vi alla varit medvetna om sedan en lång tid tillbaka. Så allting nu handlar om att säkra kontraktet.

Till den negativa kvalplatsen handlar det blott om fem poäng och det är just det som resten av säsongen kommer att handla om: att i vanlig ordning bevara platsen i Zweite.

Det kan sluta hur som helst är min känsla i skrivande stund. Mannen med den glesa mustaschen har inte riktigt fått ordning på manskapet och jag blir inte förvånad om det sker ännu ett tränarbyte när väl den här säsongen är över. Inte för att jag vet vad klubben skall uppnå med det, men det är ju så den efterhand så tröttsamma dramarturgin inom den här sporten ser ut. Icke minst i St. Pauli-land och i en klubb som under den senaste tioårsperioden hunnit med åtta tränarbyten.

Men, men… Nu är det bara tuta och kör som gäller och rädda det som räddas kan. Jag ber till den store fotbollsguden att det bli spel i Zweite även kommande säsong. Allt annat är katastrof för en klubb som redan i förväg brottas med sin per tradition haltande ekonomi.

Forza St. Pauli!

Micke Möllermickael.moller@svenskafans.com2020-05-08 18:25:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli