Säsongssummering 2023/24: Eintracht Braunschweig

Säsongssummering 2023/24: Eintracht Braunschweig

Artikelserien har nu kommit till andradivisionslaget Eintracht Braunschweig som säkrade kontraktet i näst sista omgången.

Jonas Horn, Eintracht Braunschweig-supporter

Är du nöjd med säsongen?


- Jag är otroligt nöjd med hur säsongen utvecklade sig. Som vanligt så bytte vi tränare inför året då Schiele sparkades lagom till att kontraktet inför 2023/2024 var klart. Vi tog tid på oss att fixa en ny tränare och därav blev våra inköp av spelare väldigt sena och kanske inte med den touch som krävs för att det ska ge framgång.
 
Vad har varit den största snackisen i klubben under säsongen?
 
- Att man har sparkat och röjt i föreningen så länge vad gäller speciellt tränare men man har inte rört Peter Vollmann som under lång tid varit tveksam. Jag tror många har ifrågasatt hur klubben sköts och många har åsikter om hur man skulle kunna sköta klubben bättre.
 
Vilket har varit det mest minnesvärda momentet under säsongen för er del?

- Mot Osnabrück hemma i november där vi gjorde 3-2 i 96e minuten och målet VAR-checkades men en kamera kunde inte visa repris så man försökte och försökte tills man gav upp i 103e minuten och godkände målet.

Vilket nyförvärv har varit det bästa/sämsta?

- Sämsta är nog Sidi Sané som är bror till Sadio Sané. Braunschweig har en historik med mindre lyckade bröder så som Schweinsteiger och Kroos.
Bästa förvärvet är Ermin Bicakcic som kom när vi bytte tränare efter omgång 12. Han var kontraktslös efter 7 säsonger i Hoffenheim. Spelade tidigare för oss och var sugen på att komma ”hem”. Han var otroligt viktig och visade vägen för många andra spelare. Han har en otrolig vilja och är dessutom väldigt skicklig.
Ett annat förvärv som var väldigt diskuterat innan säsongen var Ryan Philippe som kom ifrån Luxemburgska ligan där han året innan vann skytteligan överlägset. Luxembrugska ligan är väl inte den bästa och han hamnade direkt utanför laget. När man tog in Daniel Scherning som tränare som valda han att börja spela Ryan mer vilket gav frukt. Ryan är nog en av de spelare som vi får svårast att behålla.
 
Om vi blickar framåt, hur ser framtiden ut för klubben?

- Vi behöver få lugn i truppen och förhoppningsvis försvinner ingen av våra nyckelspelare till nästa säsong. Vi har under ganska lång tid pendlat mellan Zweite och Dritte och när man byter liga så byts mer eller mindre hälften av truppen ut. Vi har i år en tränare som fortsätter över nästa säsong så jag hoppas verkligen att vi nästa år kan bli ett stabilt Zweiteliga lag.


Vill du skriva om Eintracht Braunschweig eller annat lag i Tyskland? Hör av dig till oss på info@svenskafans.com

SVENSKAFANS.COM2024-05-23 09:00:00

Fler artiklar om Tyskland