Schwarzwaldbrevet – Kleindienst har lämnat SC Freiburg
Tim Kleindienst has left the building.

Schwarzwaldbrevet – Kleindienst har lämnat SC Freiburg

Senaste nytt om SC Freiburg.

Trött förlust mot getterna från Köln 
Det blev ingen ny seger i Bundesliga för SC Freiburgs del. Efter en stark seger mot Mainz och en tursam seger mot Paderborn inkasserades en trött förlust mot nykomlingen Köln i den tredje omgången. Bortalaget Köln gjorde ingen skräckinjagande prestation, men det räckte ändå för att knäcka ett Freiburg som såg väldigt trötta och lama ut. Ingen i Freiburg kom upp i någon vidare hög nivå, och möjligtvis berodde den energilösa insatsen av hemmalaget på den 30-gradiga värmen. Likväl kan man inte påstå något annat än att segern var rättvis för Köln, även om det dröjde till den 92:a matchminuten innan Ellyes Skhiri kunde fastställa slutresultat 2-1 till getabockarna från Nordrhein-Westfalen. I och med förlusten fortsätter den historiska säsongsinledningen för SC Freiburg – även om det denna gång gäller i negativ bemärkelse. Freiburg hade aldrig tidigare förlorat mot Köln på hemmaplan i Bundesliga, men efter nio segrar och fyra oavgjorda matcher blev det alltså tillslut en förlust mot Köln på hemmaplan.
 
Nico Schlotterbeck till tyska U21-landslaget
Det råder stor omstrukturering i det tyska U21-landslaget. Hela nitton debutanter blev nominerade av förbundskaptenen Stefan Kuntz till EM-kvalmatchen mot Wales. En av alla nykomlingar som får chansen i U21-landslaget är SC Freiburgs Nico Schlotterbeck. Den yngre brodern av Schlotterbeck-bröderna har lite oväntat petat den mer rutinerade mittbacken Dominique Heintz i SC Freiburg under säsongsinledningen av Bundesliga. Insatserna av Nico Schlotterbeck har dock varit väldigt lovande, och nu belönas den 19-årige mittbacken med en U21-landslagsnominering.
 
Spionen Kammerbauer lånas ut
En väldigt märklig historia uppenbarade sig inför SC Freiburgs Bundesliga-möte med SC Paderborn för lite mindre än två veckor sedan. Freiburgs innermittfältare Patrik Kammerbauer, som klubben har försökt sälja under sommaren, fick beskedet att han inte skulle spela mot Paderborn utan att han istället skulle på provträning hos en annan klubb – och den klubben var ingen mindre än SC Paderborn! Tanken var att Kammerbauer skulle provträna med Paderborn den 21 och 22 augusti och sedan åka hem till Freiburg im Breisgau – det vill säga samma tid som Christian Streich förberedde sin spelartrupp inför matchen mot Paderborn på lördagen 24 augusti. I tysk media spekulerades det skämtsamt om Kammerbauer kunde vara en spion för SC Freiburg eller möjligtvis en dubbelagent för SC Paderborns räkning. Det är högst oklart vilken påverkan Kammerbauer hade på matchen, men slutresultatet blev 3-1 till SC Freiburg, så det lutar ändå åt att Kammerbauer var lojal mot Freiburg. I slutändan blev det heller aldrig någon övergång till Paderborn för Kammerbauer. Istället blev det Eintracht Braunschweig i Dritte Liga som fick till ett låneavtal på ett år (med option på två år) för den hypotetiske spionen. Kammerbauer har hittills endast deltagit i en tävlingsmatch för Freiburgs A-lag.

SC Freiburg säljer Tim Kleindienst
Tim Kleindienst lämnar Freiburg för att ansluta sig till Zweite Bundesliga-klubben FC Heidenheim. Det blev aldrig någon större succé i SC Freiburg för den gänglige anfallaren. Även om det var lätt att se att Kleindienst hade talang så blev poängskörden väldigt snål när tysken väl fick chansen. Totalt blev det två mål och fyra assist på 39 matcher under tiden i Freiburg. Nu blir det alltså istället FC Heidenheim för Kleindienst – en klubb som den 24-årige tysken var utlånad till under säsongen 2016/2017 och gjorde sju mål på 27 matcher för. Den här gången är dock övergången permanent. Försäljningen av Kleindienst gör att Freiburg endast har två renodlade anfallare i truppen i form av Nils Petersen och Lucas Höler, även om Luca Waldschmidt också kan vikariera längst fram.
 
Mer östtyskt motstånd i Tyska cupen
SC Freiburg lottades att få möta Bundesliganykomlingen Union Berlin i den andra rundan av Tyska cupen. Freiburg kunde med nöd och näppe vinna mot Magdeburg i den första omgången medan Union Berlin enkelt avfärdade Germania Halberstadt med 6-0. Mötet innebär att Keven Schlotterbeck, som är utlånad från SC Freiburg till die Eisernen, återvänder till Freiburg för ett tillfälligt besök. Keven Schlotterbeck har haft en ganska tuff inledning med sitt nya lag. Den äldre brodern Schlotterbeck hamnade visserligen i målprotokollet mot Germania Halberstadt i tyska cupen, men sedan har det gått utför. Först spelade Keven hela matchen i 0-4 förlusten mot RB Leipzig i premiäromgången av Bundesliga, och sedan drog Keven på sig ett rött kort mot Augsburg i omgången därefter. Konsekvensen av det röda kortet blev att Schlotterbeck missade mötet med Dortmund, där Union Berlin skrällde med en 3-1 vinst. Vi får väl se om Keven Schlotterbeck kan ta tillbaka sin startplats i backlinjen och få nytt förtroende när han ställs mot sin arbetsgivare SC Freiburg i den andra rundan av Tyska cupen. Matchen kommer att spelas tisdag 29 oktober.   


Läs mer om Freiburg!

Freiburg värvar Vincenzo Grifo.

Waldschmidt till landslaget och Schwolow förlänger kontraktet.
 

Ludwig Dahlström2019-09-04 20:58:48
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II