Silly Season - Officiellt: van der Vaart klar

Silly Season - Officiellt: van der Vaart klar

Sportchef Frank Arnesen fortsätter att bygga det nya Hamburger SV och alla är vi väl nyfikna på vilka spelare han värvar till klubben i sommar. Vilka spelare kommer och vilka går? Vilka ryktas vara på väg in och vilka skall enligt rykten lämna oss? Här hittar ni både rykten och fakta om Rothosens Silly Season.

Uppdateringar med blå text.



 
Klara in:


Rafael van der Vaart - Mittfältare (Tottenham Hotspur)
Sedan en tid tillbaka har det ryktats att våran "kleine Engel" har hemlängtan till Tyskland och att han inte trivs i London, mycket för att hans fru, Sylvie, har sitt arbete i Tyskland. Welt online skriver idag att Rafael van der Vaart har kontaktat Daniel Levy, president för Tottenham Hotspur om att få lämna klubben av personliga skäl i sommar om det kommer att erbjudande från Bundesliga. Det är ingen hemlighet att Schalke 04 är mycket intresserade av att värva holländaren men ryktet säger också att han föredrar att komma till Hamburg trots att Schalke spelar i CL kommande säsong. Rafael har tidigare sagt att tiden i HSV var karriärens bästa och att han älskar klubben. Men hur ska HSV få råd med en spelare som lär ha en prislapp på minst 10 miljoner euro? Svaret heter Klaus-Michael Kühne som har sagt sig vara beredd på att investera i nya HSV spelare och hans favoritspelare råkar vara just Rafael. Sportchef Frank Arnesen dementerar inte ryktet utan säger följande: "Van der Vaart är en utmärkt spelare men han har kontrakt med Tottenham Hotspur och vi vill inte tala så mycket om spelare som ännu inte är i HSV, det gör vi endast internt". Förutom att han bekäftar intresset säger han att "vi kommer att se över vad som är möjligt, på två månader kan mycket hända".
120706 - Frank Arnesen: Jag väntar på ett tecken från honom, van der Vaart är på semester nu. Vi får se vad som händer de kommande veckorna.
120707 - Dagens Rafael rykte: Just learned that Sylvie Van Der Vaart is pushing Rafa for a return to Hamburg. Seems HSV could have the money to make it happen. https://twitter.com/steviebateman/status/221566180475928576 Former Sky Sports football journalist now freelancing.
120823- Holländska telegraaf.nl skriver att Rafael van der Vaart kommer så gott som säkert tillbaka till sin gamla klubb HSV... Telegraaf brukar vara bra informerad när det gäller holländska spelare. Det sägs att Spurs är beredda på att sälja Rafael och man nu förhandlar om priset, 12 miljoner euro som engelsmännen kräver tycker Arnesen är lite för mycket. Både Fink och Arnesen har pratat med Rafael och han vill komma tillbaka, till och med så gärna att det sägs att han är beredd att sänka sin lön. Nu gäller det att samarbetet med Kûhne fungerar smärtfritt eftersom det är han som ska betala större delen av övergångssumma och också en del av lönen.
120828 - Tyska tidningar skriver att HSV är överens med Rafael om personligt kontrakt och att man är beredd att betala cirka 12 miljoner euro för att få vår lilla ängel tillbaka till Volksparkstadion. Problemet är att Spurs helt plötsligt kräver 18 miljoner för att släppa Rafa. Som vanligt får vi vänta och se vad som händer för det är uteslutet att HSV kan betala så mycket som 18 miljoner, inte ens med hjälp av Kühne.
120831- Tyska tidningar, Bild, Morgenpost, Abendblatt... skriver att HSV och Tottenham är överens om övergången och att Rafael kommer tillbaka till HSV. Enligt tidningen betalar HSV knappt 13 miljoner euro och Rafael skriver på till 2015. HSV har ännu inte bekräftat övergången på sin hemsida men en av klubbens AR medlemmar, (AR måste godkänna alla transfers) har bekräfat detta för Hamburgs Radio, NDR 90,3.

Uppdatering kl. 16.00 -
Nu är det vi vetat i några timmar också helt officiellt, hsv.de meddelar att klubben värvat tillbaka publikfavoriten Rafael van der Vaart.Han har skrivit på ett treårskontrakt och kommer kanske redan imorgon göra sin första match i HSV tröja på fyra år.

Rafael van der Vaart: ” Genom att få komma tillbaka till Hamburg blir en dröm sann för mig och min familj. Jag är mycket tacksam för att HSV och Klaus-Michael Kühne värvade mig. Jag ser fram emot tre fantastiska år”.

Klaus-Michael Kühne: ”Jag är mycket stolt över att vi med gemensamma krafter lyckades få tillbaka Rafael van der Vaart till HSV. Jag är säker på att detta är en början på en bättre framtid”.
Klockan 17.00 presenteras Rafael van der Vaart på en presskonferens och alla som har HSV TV kan följa presskonferensen live.




Petr Jirácek - Mittfältare (VfL Wolfsburg)
Tyska tidningar skriver att Petr Jirácek vill komma till HSV då Magath inte planerar med honom längre i Wolfsburg, frågan är bara om Magath är beredd att sälja honom till HSV. För att vara en HSV legend är han inte speciellt snäll mot sin tidigare klubb och nu sägs det att han vill använda Jirácek i en byteshandeln mot Benat Etxebarria från Betis Sevilla. Men kan ens en Magath sälja en spelare till Spanien ifall spelaren själv vill till HSV. Det sägs nämligen att Petr är övernens redan med Arnesen om ett personligt kontrakt. Nu gäller det att komma överns med Magath.
20120827 -  Petr Jiracek väntas komma till Hamburg idag för att genomgå läkarundersökning och därefter skriva på ett fyraårskontrakt med HSV. Enligt medier kostar han 4 miljoner euro och eventuella bonusbetalningar ifall han spelar ett visst antal matcher för HSV. Så den totala kostnader beräknas upp till max 4,5 miljoner euro. Däremot så sägs det att han kommer att tjäna betydligt mindre hos oss än tidigare i Wolfsburg (som är kända för höga löner), lite drygt 1 miljon sägs årslönen vara. Jiracek hade kunnat tjäna betydligt mer ifall han gjort som Magath ville och gått istället till Ryssland. Nu väljer han istället HSV och om läkarundersökningen går bra kan han redan nästa helg spela från start.
120828 - HSV meddelar på sin hemsida att Petr Jiracek har skrivit på ett kontrakt till 2016.


Hakan Calhanoglu - Offensiv mittfältare (Karlsruher SC)
Redan innan KSC åkte ner till tredjeligan ryktades det att HSV är intresserade av 18 årige Hakan Calhanoglu men eftersom spelaren har kontrakt med KSC till 2016 var det inte troligt att de ville släppa honom. Nu när KSC har åkt ner till tredjeligan sägs det att de vill sälja några spelare och att Hakan själv vill spela på högre nivå. Den stora frågan är om man kan komma överens om priset, det sägs att KSC kräver över 3 miljoner euro, det är mycket pengar för en spelare som endast spelat i andraligan. Andra klubbar som sägs vara intresserade är Freiburg och Bremen.
120606 - Arnesen meddelar att Hakan är för ung och oerfaren för klubbens behov då man behöver en erfaren mittfältare.
120811 - Bild skriver att Frank Arnesen är överens med Karlsruher SC om Hakan Calhanoglu. Det sägs att HSV kommer att betala 2 miljoner euro men att Hakan kommer till HSV först nästa sommar, att vi lånar honom till KSC ett år. Om detta stämmer är det en mycket bra affär av Arnesen, HSV får spelaren billigare och han får vidareutvecklas ett år i KSC innan han kommer till Hamburg. För några dagar sedan sa Kreuzer, sportchef i KSC, att Hakan definitivt stannar ett år till i KSC, detta uttalande skulle passa bra till ryktet att HSV värvar Calhanoglu.
120814 - Hamburger SV meddelar på sin hemsida att klubben värvat Hakan Calhanoglu från Karlsruher SC. 18 åringen har skrivit under ett kontrakt till sommaren 2016 och klubbarna har kommit överens att Hakan lånas ut ett år till sin tidigare klubb. Mittfältaren ska vidareutvecklas i KSC och kommer senast sommaren 2013 kommer till Hamburg (HSV har möjlighet att ta hem honom redan vid juluppehållet om man vill det).


Paul Scharner - Mittback (klubblös)
Hamburger Morgenpost skriver att 32 årige Paul Scharner kanske kommer att ersätta Slobodan Rajkovic som är avstängd och kommer att lämna klubben. Österrikaren Scharner sa själv upp sitt kontrakt i England och är nu klubblös, han har under senare tid tränat tillsammans med Eintracht Frankfurt för att hålla sig i form. Under sin tid i PL spelade han 207 matcher för Wigan och West Brom. Hans marknadsvärde beräknas till 2 miljoner euro av transfermarkt.de.
120810 - Det som alla ”vetat” i flera dagar är nu officiellt, idag presenterade Hamburger SV Paul Scharner som ny spelare. Scharner har skrivit på ett kontrakt till sommaren 2014. Österrikaren, klädd i en Rothosen t-shirt, höll idag en liten presskonferens i samband med presentationen och på frågan varför det blev HSV svarade han ”det räcker att man ser sig omkring, HSV är en topp klubb, när man får chansen att komma hit så ska man ta den”. På bilderna från första träningen hade Paul Scharner tröja nr. 20.  
  

Milan Badelj - Mittfältare ( Dinamo Zagreb)
Milan är lagkapten för Dinamo Zagreb och det sägs att han kommer att lämna Kroatien i sommar. Hans agent, Dejan Joksimovic, bekräftar att HSV är intresserad av att värva 23 åringen. Milans marknadsvärde beräknas av transfermarkt.de till 4.5 miljoner euro.
120717 - Frank Arnesen har sagt att han kommer att göra klart med en ny spelare den här veckan och nu skriver kroatiska tidningar om Milan till HSV. Prislappen sägs vara 3-4 miljoner euro, beroende på källa och det sägs att Milan höjer sin lön från dagens 600 000 till 1.5 miljoner euro. Mladen Petric som känner Milan Badelj bra säger till Matz ab på Hamburger Abendblatt att "Milan är en bra tekniker och mycket passningsäker, han begär alltid att få bollen och är bra på att spela djupledspass. Han kommer att passa bra in i laget, han kan snacka för sig, är pålitlig och kommer helt enkelt att vara en förstärkning för HSV".
Hamburger Morgenpost skriver att Arnesen är överens med Dinamo Zagreb om övergången och att Milans agent, Dejan Joksimovic, var i Hamburg idag för förhandlingar.
120723 - Frank Arnesen sägs vara överens med både spelaren och med Zagreb, det enda man inte vet är när Milan kommer till HSV. Detta eftersom han är lagets lagkapten och väldigt viktig spelare i CL kvalet. Det sägs att han endast kommer att spela CL matcher för Dinamo Zagreb för att minimera risken för skador inför övergången till HSV.
120810 - Milan har igår torsdag genomgått läkarundersökning i Hamburg och idag fredag sett sig om i staden efter möjlig bostadsområde. Problemet är fortfarande att Dinamo Zagreb inte vill släppa sin lagkapten förrän de kvalat klart till CL. Arnesen har försökt hitta en lösning men mycket talar för att Milan kommer till HSV först sista augusti eller första september.


Artjoms Rudnevs – Anfallare (Lech Posen)
Det sägs att HSV är överens med 20 årige Rudnevs om ett personligt kontrakt och man är också överens med Lech Posen om transfersumman 3,5 miljoner euro. De som saknas är läkarundersökning och att spelaren skriver under sitt kontrakt som kommer att gälla till 2016 eller 2017. Tre engelska lag från PL är också intresserade av Rudnevs men Arnesen säger: ”Han hade kunnat tjäna mycket mer där men han håller sitt ord och har alltid betonat att han vill till HSV, något som visar att han har bra karaktär och inte bara är en målfarlig anfallare.” Rudnevs har gjort 22 mål på 29 matcher.
120511 - HSV meddelar på sin hemsida att Artjoms Rudnevs har genomgått läkarundersökning och därefter skrivit under ett kontrakt till 2016. Välkommen till Rothosen, Artjoms.

http://www.svenskafans.com/tyskland/hsv/Moin-Moin-Artjoms-Rudnevs-444464.aspx



René Adler – Målvakt (Bayer Leverkusen)
Redan för två månader sedan genomgick René Adler läkarundersökning i Hamburg men eftersom det var osäkert ifall HSV spelar i förstaligan kommande säsong valde både klubben och Adler att vänta med kontraktet. Igår tisdag gav klubbens AR sitt ok till Frank Arnesen att göra klart med Adler och redan senare under kvällen bekräftade Arnesen för media att det är nästintill klart med Adler. Det som saknas är spelarens underskrift vilket lär följa någon av de närmaste dagarna. Adler kommer gratis från Leverkusen där hans kontrakt gick ut och kommer att få en lön på 2,7 miljoner euro om året. Kontraktet är till 2016 eller 2017 beroende på källa, vi får vänta tills klubben meddelar detta officiellt.
Adler har idag skrivit följande på sin Facebook sida:
”Moin Moin. Nu är det officiellt och jag är lättad att det äntligen är slut på spekulationerna. Jag ser fram emot min nya uppgift i en riktig traditionsklubb med fantastiska fans i en jättefin stadion. Ett nytt kapitel börjar – spännande, utmanande och skön. Orsak till att jag valde HSV var förutom tradition, fans och en fantastisk stadion framtidsperspektiven och – planerna från Arnesen och Fink. Jag tror att i den norra delen av republiken utvecklas verkligen något och redan inom kort kommer vi att fira framgångar. Jag gläder mig över staden Hamburg, Bundesliga och förhoppningsvis också snart för internationella matcher… nu går jag av pur glädje allra först en runda på golfbanan. Vi ses senare. Er René.”
 
120517 - Det som alla har vetat i flera dagar är nu äntligen officiellt, René Adler har skrivit på ett femårskontrakt till 30.06.2017.

http://www.svenskafans.com/tyskland/hsv/Moin-Moin-Rene-Adler-445138.aspx





Klara ut:


Muhamed Bešic – Mittback
Bešic räknades vara en av klubbens supertalanger men är nu suspenderad på grund av disciplinära orsaker och förmodligen kommer han att lämna Hamburg i sommar. Bešic provspelade i april för Dynamo Dresden.
120828 - Tidigare HSV tränaren Ricardo Moniz är numera tränare för den ungerska rekordmästaren Ferencvaros Budapest och han är intresserad av att värva Muhamed Besic. Just nu provspelar Besic för Moniz och vi får se ifall han kommer också att stanna där.
120831- HSV meddelar att Besic stannar i Ungern.

Gökhan Töre - Mittfältare
Det har ryktas ett tag att Töre kommer att lämna HSV i sommar och nu sägs det att Rubin Kazan har erbjudit 4 miljoner euro för Töre. Arnesen anser att det är för lite, speciellt då Chelsea äger 50% av Töre, så det sägs att Arnesen vill ha minst 5 miljoner euro. Arnesen själv säger idag att "vi måste och behöver inte sälja Töre".
120726 - HSV meddelar på sin hemsida att Töre har genomgått läkarundersökning och därefter skrivit under ett fyraårs kontrakt med Rubin Kazan. Som brukligt avslöjar inte Frank Arnesen hur mycket den ryska klubben fick betala för Töre men enligt rykten minst 6 miljoner euro, varav hälften går till FC Chelsea. "Det är alltid synd när unga spelare lämnar men vi har gjort en bra affär, säger Frank Arnesen.

Macauley Chrisantus – Anfallare
Chrisantus är utlånad till FSV Frankfurt men nu skriver transfermarkt.de att Eintracht Frankfurt är intresserade av 21 årige nigerianen. Chrisantus har kontrakt med HSV till 2013.
120726 - Chrisantus på väg till Spanien för läkarundersökning. Ger läkarna honom tummen upp kommer Chrisantus skriva på för UD Las Palmas. HSV slipper därmed hans lön och får också en mindre summa pengar, enligt mopo.de cirka 250 000 euro. 

Paolo Guerrero - Anfallare
HSV bekäftar att de igår fick besök av representanter från Rubin Kazan som anmälde sitt intresse att köpa Paolo Guerrero. "Paolo är vår bäste spelare men ibland..." Det vill säga HSV är villiga att sälja för rätt pris, speciellt då Paolo är den spelare som tjänar allra mest av spelarna
120711 - HSV meddelar på sin hemsida att Paolo Guerrero har åkt till Brasilien för läkarundersökning. Klubbarna är överens och det sägs att HSV får 5 miljoner euro av Corinthians Sao Paolo efter att Paolo skrivit under sitt treårskontrakt med Sao Paolo. Chefstränare Thorsten Fink: "Med sitt temperament passar Paolo bra till Brasilien".

 http://www.svenskafans.com/tyskland/hsv/Guerrero-till-Corinthians-Sao-Paolo-449195.aspx


Mladen Petric – Anfallare
Mladen har tagit ett tårfyllt farväl av HSV fans eftersom klubben inte ville förlänga hans utgående kontrakt.
 
David Jarolim – Mittfältare
Liksom Petric måste Jarolim lämna klubben då man inte ville förlänga hans utgående kontrakt. David har spelat nio år i klubben och han hoppades ända till slutet att få stanna trots allt.
 
Romeo Castelen – Mittfältare
Under sin tid i HSV har Romeo Castelen tillbringat betydligt mer tid hos läkaren är på plan och nu är det dags för den sympatiske holländaren att lämna Hamburg efter att hans kontrakt går ut.
 
Sören Bertram – Mittfältare
20 årige Bertram hade ett utgående kontrakt och går nu till Zweite ligalaget VfL Bochum där han skrivit på till 2015. Sedan 2005 spelade Bertram för HSV:s olika ungdomslag och har också gjort två inhopp i Bundesliga säsongen 2009/10.


 
 
 
Rykten in:
 


Cristóbal Jorquera - Mittfältare (Genoa)
Enligt italienska och tyska medier är HSV intresserade av 24 årige Crisóbel Jorquera. Svårt att avgöra hur sannolikt detta rykte är då HSV helst vill ha en mittfältare som kan Bundesliga. Han har kontrakt med sin italienska klubb till 2015 men det sägs att de är villiga att sälja honom, Gazzetta.it skriver att HSV skulle vilja låna honom med köpoption medan Genoa vill sälja




Rykten ut:
 

Slobodan Rajkovic - Mittback
Efter att Slobodan startade slagsmålet i fredags är han avstängd av klubben och chefstränare Thorsten Fink har öppet sagt att han inte är välkommen tillbaka till A-laget. Idag tränar Slobodan med HSV II och Arnesen sa idag att han kommer att prata med Fink när han åker till Sydkorea men det är föga troligt att Fink ändrar sig och ger Slobodan en ny chans. Detta eftersom han sedan tidigare bråkat med en medspelare, den gången Marcell Jansen.  
120810 - Holländska Ajax och franska OSC Lille sägs vara intresserade av att värva Slobodan Rajkovic. Problemet är att Rajkovic som har en årslön på 1,6 miljoner euro i HSV inte vill gå ner i lön.

Jaroslav Drobný – Målvakt
Drobný lär lämna HSV eftersom han inte vill sätta sig på bänken igen när Adler kommer, klubben har inte heller råd med två så dyra målvakter. Bayern München har tidigare varit intresserade men det sägs att intresset har svalnat av och att det för närvarande inte finns några förfrågningar om Drobny hos HSV.

Robert Tesche – Mittfältare
Det ryktas att HSV gärna vill sälja Robert Tesche eftersom han inte lyckats etablera sig i startelvan.
 



 
Kontraktsförlängningar:

 
Marcell Jansen - Mittfältare/vänsterback
Den tidigare HSV tränaren Martin Jol som idag tränar FC Fulham sägs vara intresserad av att värva Marcell Jansen. Marcell själv bekräftar att klubbar från PL är intresserade av honom och att han har ett mycket bra förhållande till Jol. Han säger visserligen också att han i första hand kommer att förhandla om nytt kontrakt med HSV. Vi får vänta och se vad som händer, HSV har gett honom ett nytt kontraktsförslag och nu är det upp till Marcell att anta det eller inte.
120702 - HSV meddelar på sin hemsida att Marcell Jansen har förlängt kontraktet i förtid till 2015.

http://www.svenskafans.com/tyskland/hsv/Marcell-Jansen-forlanger-2015-448562.aspx


Tolgay Arslan - Mittfältare
När Sverige firar midsommar är det en vanlig fredag i Tyskland och en bra dag för trevliga nyheter från Hamburg. Tolgay Arslan har förlängt sitt kontrakt med 2 år till 2015. Tolgay har en tuff säsong bakom sid då han missade halva säsongen pga skada. Nu är han helt skadefri och har också tränat privat i Paderborn under sommaren, allt för att vara i bra form när träningen börjar i Hamburg om tio dagar.

http://www.svenskafans.com/tyskland/hsv/Arslan-forlanger-till-2015-447916.aspx


Maximilian Beister – Mittfältare
Maxi har varit utlånad till Fortuna Düsseldorf och nu kommer han tillbaka hem till Hamburg. Klubben har förlängt hans kontrakt till 2016.

 
Sven Neuhaus - Målvakt
HSV meddelar att man förlängt kontraktet med reservmålvakten Sven Neuhaus till sommaren 2013. Sven kom till HSV för ett år sedan och i slutet av säsongen när både Jaroslav Drobny och andremålvakten Tom Mickel var skadade fick 34 årige Neuhaus debutera i Bundesliga.





Avskrivna rykten:
 

Ja-Cheol Koo - Mittfältare (VfL Wolfsburg)
Redan förra sommaren ville Frank Arnesen värva 23 årige sydkoreanen Koo, Arnesen var också överens med både spelaren och Wolfsburg men i sista stund ändrade sig Felix Magath och vägrade plötsligt släppa Koo till HSV. Frank Arnesen var av förklarliga skäl mycket upprörd då detta hände i slutet av augusti och HSV inte hade tid nog att reagera och värva en annan mittfältare. Magath själv valde i vintras att låna ut Koo till Augsburg, han hade ju själv värvat en hel del nya spelare som alla behövde speltid. Enligt rykten kommer Frank Arnesen att försöka en tredjegång att få Koo till Hamburg, få se vad Magath hittar på den här gången. I Augsburg spelade Koo 15 matcher, fem mål och två assist, ett av målen var mot just HSV. Priset sägs vara cirka 3 miljoner euro. 
120604 - Wolfsburg väljer att lånta ut Koo ett ytterligare år till Augsburg.

Dirk Kuyt – Anfallare/mittfältare (Liverpool)
Holländaren har skrivit i sin kontrakt med Liverpool att han får lämna klubben för en fastskriven summa, 1 miljon euro, i sommar. Fink och Arnesen har båda sagt att de gärna skulle se Kuyt i HSV men frågan är ifall han för det första är intresserad av att komma till Bundesliga och för det andra ifall HSV har råd att betala hans lön. Arnesen: Jag har pratat med honom men han har ännu inte tagit något beslut. Vill han lämna? Och om, då är inte bara vi intresserade. Vill han spela i EL eller CL, då har vi inte en chans”.
120603 - Kuyt går till Turkiet och Fenerbahce. 

Jonathan de Guzman - Offensiv mittfältare (FC Villarreal)
Voetbal International skriver att de Guzman är liksom sin landsman de Zeeuw nära en övergång till Hamburger SV. Sommaren 2011 gick han till Villarreal men eftersom klubben degraderades till andraligan säger Guzman att han inte tänker stanna kvar.
120606 - Arnesen meddelar att han inte tänker värrva de Guzman eftersom han är för dyr helt enkelt.

David Abraham - Mittback (FC Basel)
Tidningen Bild har fångat på bild Frank Arnesen i samtal med David Abraham och hans agent, med på bilden var också klubbens teammanager Marinus Bester och fotot togs i Hamburg. David Abraham har ett utgående kontrakt med Basel och är därmed gratis vilket passar bra en fattig klubb som HSV och han sägs också vara en av Thorsten Finks favoritspelare. 25 åringe David har spelat fyra år i Basel men ville inte förlänga sitt utgående kontrakt, redan i vintras ryktades det för första gången om att argentinaren stod med på Finks önskelista men då begärde Basel 3 miljoner för att släppa honom.
120529 - Getafe FC eller HSV, det är den stora frågan trots att den spanska klubben meddelade idag på sin hemsida att David Abraham skrivit på för fyra år. Spelares agent Renato Gedrola däremot säger att Abraham endast skrivit på ett förkontrakt för cirka fem månader sedan och inte ett riktigt kontrakt och att Abraham vill endast till HSV. "David har klart bekänt sig till HSV och nu försöker vi på något sätt säga upp förkontraktet. Getafe däremot har föreställningar som HSV inte vill gå med på", säger Gedrola. Betyder detta att HSV måste betala till Getafe för en spelare som egentligen kommer gratis från Basel? Gedrola säger följande: Jag är optimiskt och tror att vi lyckas men det kan ta lite tid.
120703 - Abraham presenterades idag i Getafe och vi kan avskriva ryktet.

Rasmus Elm - Mittfältare (AZ Alkmaar)
Hamburger Abendblatt skriver att Rasmus Elm är en av kandidaterna till den vakanta platsen på HSV:s mittfält. Enligt transfermarkt.de värderas svensken till cirka 10 miljoner euro vilket är väldigt mycket pengar för en spelare som man inte ens vet om han passar in i Bundesliga. Elms agent, Patrick Mörk säger: Han är på semester, han behöver en paus efter den långa säsongen. Därefter kommer han att ta ett beslut. Hamburg är mycket intresserade - något vi vetat länge om.
HSV ordförande Carl Jarchow bekräftar för abendblatt att Elm är en av spelarna som HSV är intresserad utav.

Ivan Rakitic - Mittfältare ( Sevilla)
Frank Arnesen har bekräftat att han "pratar" med fyra eventuella nya mittfältare och enligt mopo.de är en av dessa fyra Rakitic. Enligt spekulationer skulle han kosta ca. 3.5 miljoner euro. Arnesen har tidigare sagt att man gärna vill ha en spelare som kan Bundesliga och därför vore det inte överraskande ifall ryktet stämmer att HSV funderar på att värva Rakitic.

Demy de Zeeuw - Defensiv mittfältare (Spartak Moskau)
Den seriösa holländska fotbollstidningen Voetbal International skriver att Demy de Zeeuw är nära en övergång till Hamburger SV. Är han den defensiva mittfältare som Rothosen behöver? Han har kontrakt till 2014 med Spartak och enligt transfermarkt.de värderas de Zeeuw till 6 miljoner euro.



"Sechsmal deutscher Meister, einmal Europa-Sieger, immer erste Liga - HSV"

Helena Marjakangas2012-08-31 16:03:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV